Secţiuni » Secţiuni speciale
Asigurări pentru avocaţiCariere juridiceCărţi juridiceConferinţe juridiceDezbateri juridiceEvenimente juridiceGrile juridiceLawyers WeekProfesionişti
BarouriInternaţionalJurisprudenţă inedită CITRLegal DaysLifeNotariatReviste juridiceSistemul judiciarUniversitaria
Sistemul judiciar
Official partners: Consiliul Superior al Magistraturii, Ministerul Public şi Direcţia Naţională Anticorupţie
JURIDICE
PLATINUM+ PLATINUM Signature     

PLATINUM ACADEMIC
GOLD                       

VIDEO STANDARD
BASIC

Robert Cazanciuc în vizită la instanţele și parchetele din Baia Mare și Satu Mare
21.10.2014 | JURIDICE.ro

JURIDICE - In Law We Trust

Ministerul Justiției a dat publicității luni, 20 octombrie 2014, un comunicat cu privire la vizita ministrului Robert Cazanciuc la instanţele și parchetele din Baia Mare și Satu Mare.

Acesta a declarat: „În cadrul întâlnirilor cu președinții Curților de Apel și ai Tribunalelor am promis că voi încerca să vizitez cât mai multe instanțe din teritoriu, pentru a discuta direct cu magistrații. La instanțele din Baia Mare și Satu Mare este prima vizită a unui ministru al Justiției în ultimii 14 ani, iar acest lucru nu este firesc. Deciziile pe care le luăm în legătură cu eventualele modificări legislative, alocările de personal, de fonduri trebuie să țină cont, în primul rând, de părerea judecătorilor, pentru că ei sunt cei care iau contact direct cu justițiabilii și știu cel mai bine ce și unde trebuie schimbat, astfel încât justiția din România să fie nu numai independentă, ci și rapidă și eficientă. La Satu Mare, Ministerul Justiției derulează cea mai mare investiție din fonduri proprii în reabilitarea, modernizarea și extinderea unei instanțe, iar în cadrul discuțiilor cu doamna președinte a instanței am promis că anul judiciar 2015 va însemna pentru magistrații acestei instanțe finalizarea lucrărilor. Funcționarea Palatului de Justiție va reprezenta, în opinia președintelui instanței, și redarea către orașul Satu Mare a unei clădiri de patrimoniu, poate cea mai frumoasă din oraș. Din fericire, Tribunalul și Judecătoria Baia Mare au un sediu modern care oferă condiții decente pentru justițiabili și magistrați, iar secția civilă a Tribunalului are propriul sediu într-o clădire monument istoric, reabilitată în cadrul programului cu Banca Mondială. Ceea ce va trebui să avem în vedere în perioada imediat următoare este sediul Judecătoriei Sighetu Marmației, unde va trebui să finanțăm lucrări de reparații capitale. Evident, dincolo de aceste aspecte particulare, i-am asigurat pe magistrați de întregul nostru sprijin pentru accelerarea investițiilor în sediile de instanță, dar și a celor pentru modernizarea echipamentelor IT și pentru continuarea suplimentării schemelor de personal.”

Aflaţi mai mult despre , , , , , ,

Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. Vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici.
JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului.

Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!JURIDICE utilizează şi recomandă SmartBill

JURIDICE gratuit pentru studenţi

Securitatea electronică este importantă pentru avocaţi [Mesaj de conştientizare susţinut de FORTINET]

JURIDICE recomandă e-Consultanta, consultantul tău personal în finanţare


Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.