Varia
JURIDICE

Robert Cazanciuc în vizită la instanţele și parchetele din Baia Mare și Satu Mare


21 octombrie 2014 | JURIDICE.ro
Secţiuni: VARIA
JURIDICE - In Law We Trust
UNBR Caut avocat
Evenimente juridice

Ministerul Justiției a dat publicității luni, 20 octombrie 2014, un comunicat cu privire la vizita ministrului Robert Cazanciuc la instanţele și parchetele din Baia Mare și Satu Mare.

Acesta a declarat: „În cadrul întâlnirilor cu președinții Curților de Apel și ai Tribunalelor am promis că voi încerca să vizitez cât mai multe instanțe din teritoriu, pentru a discuta direct cu magistrații. La instanțele din Baia Mare și Satu Mare este prima vizită a unui ministru al Justiției în ultimii 14 ani, iar acest lucru nu este firesc. Deciziile pe care le luăm în legătură cu eventualele modificări legislative, alocările de personal, de fonduri trebuie să țină cont, în primul rând, de părerea judecătorilor, pentru că ei sunt cei care iau contact direct cu justițiabilii și știu cel mai bine ce și unde trebuie schimbat, astfel încât justiția din România să fie nu numai independentă, ci și rapidă și eficientă. La Satu Mare, Ministerul Justiției derulează cea mai mare investiție din fonduri proprii în reabilitarea, modernizarea și extinderea unei instanțe, iar în cadrul discuțiilor cu doamna președinte a instanței am promis că anul judiciar 2015 va însemna pentru magistrații acestei instanțe finalizarea lucrărilor. Funcționarea Palatului de Justiție va reprezenta, în opinia președintelui instanței, și redarea către orașul Satu Mare a unei clădiri de patrimoniu, poate cea mai frumoasă din oraș. Din fericire, Tribunalul și Judecătoria Baia Mare au un sediu modern care oferă condiții decente pentru justițiabili și magistrați, iar secția civilă a Tribunalului are propriul sediu într-o clădire monument istoric, reabilitată în cadrul programului cu Banca Mondială. Ceea ce va trebui să avem în vedere în perioada imediat următoare este sediul Judecătoriei Sighetu Marmației, unde va trebui să finanțăm lucrări de reparații capitale. Evident, dincolo de aceste aspecte particulare, i-am asigurat pe magistrați de întregul nostru sprijin pentru accelerarea investițiilor în sediile de instanță, dar și a celor pentru modernizarea echipamentelor IT și pentru continuarea suplimentării schemelor de personal.”

Cuvinte cheie: , , , , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Ne bucurăm să aducem gândurile dumneavoastră la cunoştinţa comunităţii juridice şi publicului larg. Apreciem generozitatea dumneavoastră de a împărtăşi idei valoroase. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord, publicarea pe JURIDICE.ro nu semnifică asumarea de către noi a mesajului transmis de autor. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteţi ciţi aici. Pentru a publica pe JURIDICE.ro vă rugăm să luaţi în considerare Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice


Servicii JURIDICE.ro
Cont profesional

Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

Secţiuni          Noutăţi     Interviuri     Comunicate profesionişti        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică          Note de studiu     Studii
 
© 2003-2023 J JURIDICE.ro