Secţiuni » Arii de practică » Protective » Drept constituţional
Drept constituţional
DezbateriCărţiProfesionişti

Avocatul Poporului ref. sesizarea CCR cu privire la OUG pentru reglementarea unor măsuri privind administraţia publică locală


21 octombrie 2014 | JURIDICE.ro

UNBR Caut avocat

Avocatul Poporului a dat publicității sâmbătă, 18 octombrie 2014, răspunsul instituției referitor la solicitările de sesizare a Curţii Constituţionale cu privire la OUG nr. 55 din 28 august 2014 pentru reglementarea unor măsuri privind administraţia publică locală.

Din petiții reiese faptul că prevederile actului normativ încalcă prevederile constituţionale referitoare la adoptarea ordonanţelor de urgenţă, dar și recomandările Comisiei de la Veneția cu privire la adoptarea acestui tip de ordonanțe.

Astfel, având în vedere faptul că Avocatul Poporului trebuie să fie imparţial şi obiectiv, fără a se angaja ca arbitru în diferendele cu nuanţă politică dintre instituţiile statului, dar și faptul că aspectele sesizate excedează competenţei instituţiei, soluţionarea problemei semnalate este de competenţa Parlamentului şi a Guvernului, deoarece, în realitate, aceasta vizează raporturile constituţionale dintre Parlament, Preşedintele României şi Guvern. Avocatul Poporului apreciază că soluționarea problemei revine Parlamentului, în conformitate cu rolul atribuit de Constituția României.

Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro, detalii aici!
JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă SmartBill şi My Justice.
Puteţi prelua gratuit în website-ul dumneavoastră fluxul de noutăţi JURIDICE.ro:
- Flux integral: www.juridice.ro/feed
- Flux secţiuni: www.juridice.ro/*url-sectiune*/feed
Pentru suport tehnic contactaţi-ne: tehnic@juridice.ro

Newsletter JURIDICE.ro


Social Media JURIDICE.roSubscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni          Noutăţi                                                                                                                          Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică