Secţiuni » Arii de practică » Business » Concurenţă
Concurenţă
DezbateriCărţiProfesionişti

Cerere de reexaminare asupra Legii pentru modificarea şi completarea Legii farmaciei
22.10.2014 | JURIDICE.ro

Secţiuni: C. administrativ, Concurență, Drept comercial, Health & Pharma (Dreptul sănătății)
JURIDICE - In Law We Trust

Traian Băsescu, Președintele României, a semnat marți, 21 octombrie 2014, cererea de reexaminare asupra Legii pentru modificarea şi completarea Legii farmaciei nr. 266/2008.

Cererea integral:

Domnului Călin Popescu-Tăriceanu,
Președintele Senatului,

În temeiul Articolului 77 alineatul (2) din Constituţia României, republicată, formulez următoarea CERERE DE REEXAMINARE asupra Legii pentru modificarea şi completarea Legii farmaciei nr. 266/2008.

Motivele cererii de reexaminare sunt următoarele: 
Legea are ca obiect modificarea şi completarea Legii farmaciei nr. 266/2008. Parlamentul a adoptat această lege cu modificări faţă de forma iniţiatorului, menţinând criteriul demografic prevăzut la înfiinţarea unei farmacii în mediul urban. Astfel, Legea transmisă promulgării elimină orice prevedere referitoare la durata de aplicare a criteriului demografic, rezultând, aşadar, menţinerea acestui criteriu pe perioadă nedeterminată.

Cunoscând regulile concurenţiale, menţinerea criteriului demografic pentru înfiinţarea farmaciilor din mediul urban poate constitui o piedică asupra competitivităţii pieţei, accesul agenţilor economici fiind, astfel, limitat. Drept urmare, o asemenea reglementare a accesului pe piaţă poate avea consecinţe asupra mediului concurenţial, implicit şi asupra consumatorilor. De aceea, consider oportun ca menţinerea acestui criteriu demografic să fie prevăzută pentru o perioadă de 6-9 luni, respectiv până cel mult la data de 30 septembrie 2015.

De asemenea, solicit să ţineţi cont de faptul că, prin punctul său de vedere, cu nr. 12120/8.10.2014, Consiliul Concurenţei a transmis observaţiile sale asupra legii supuse promulgării. În acest sens, vă transmit, în copie, punctul de vedere primit de la Consiliul Concurenţei.

Având în vedere competenţa legislativă exclusivă a Parlamentului, vă solicit reexaminarea Legii pentru modificarea şi completarea Legii farmaciei nr. 266/2008, luând în considerare aspectele menţionate în prezenta cerere de reexaminare.

TRAIAN BĂSESCU
PREŞEDINTELE ROMÂNIEI

Cuvinte cheie: , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

Autori JURIDICE.ro
Juristi
JURIDICE pentru studenti
JURIDICE NEXT

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

↑  Înapoi în partea de sus a paginii  ↑

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti