Secţiuni » Arii de practică » Business » Fiscalitate
Fiscalitate
DezbateriCărţiProfesionişti

Cerere de reexaminare asupra Legii pentru completarea Legii privind constituirea şi funcţionarea parcurilor industriale
22.10.2014 | JURIDICE.ro

Secţiuni: C. administrativ, Fiscalitate
JURIDICE - In Law We Trust

Traian Băsescu, Președintele României, a semnat marți, 21 octombrie 2014, cererea de reexaminare asupra Legii pentru completarea art. 20 alin. (1) din Legea nr. 186/2013 privind constituirea şi funcţionarea parcurilor industriale.

Cererea integral:

Domnului Călin Popescu-Tăriceanu,
Președintele Senatului,

În temeiul Articolului 77 alineatul (2) din Constituţia României, republicată, formulez următoarea CERERE DE REEXAMINARE asupra Legii pentru completarea art. 20 alin. (1) din Legea nr. 186/2013 privind constituirea şi funcţionarea parcurilor industriale.

Motivele cererii de reexaminare sunt următoarele: 
Legea are ca obiect completarea Art. 20 alin. (1) din Legea nr. 186/2013 privind construirea şi funcţionarea parcurilor industriale, în sensul scutirii, începând cu 1 ianuarie 2015, a administratorului şi rezidenţilor parcului industrial de la plata impozitului datorat bugetului de stat, pentru construcţiile prevăzute în Grupa 1 din Catalogul privind clasificarea şi duratele normale de funcţionare a mijloacelor fixe, aprobat prin Hotărârea Guvernului nr. 2.139/2004.

Învederez faptul că o asemenea scutire de la plata impozitului pe construcţii are implicaţii asupra bugetului de stat, determinând diminuarea veniturilor bugetare. Drept urmare, din punct de vedere economic, această reglementare legislativă nu este oportună.

În virtutea principiului neutralităţii fiscale ce transpune în plan fiscal principiul general al nediscriminării, toate activităţile economice trebuie tratate în aceeaşi manieră. Scutirea de la plata acestui impozit încalcă principiul neutralităţii şi echităţii fiscale prin impozitarea diferenţiată a unor categorii de operatori economici care îşi desfăşoară activitatea în parcuri industriale constituite conform Legii nr. 186/2013.

Totodată, solicit să ţineţi cont de faptul că Guvernul, prin punctul său de vedere, înregistrat la Parlamentul României cu nr. 308/1.07.2014, nu susţine adoptarea acestei legi.

Având în vedere competenţa legislativă exclusivă a Parlamentului, vă solicit reexaminarea Legii pentru completarea Art. 20 alin. (1) din Legea nr. 186/2013 privind constituirea şi funcţionarea parcurilor industriale, luând în considerare aspectele menţionate în prezenta cerere de reexaminare.

TRAIAN BĂSESCU
PREŞEDINTELE ROMÂNIEI

Cuvinte cheie: , , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

Autori JURIDICE.ro
Juristi
JURIDICE pentru studenti
JURIDICE NEXT

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

↑  Înapoi în partea de sus a paginii  ↑

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti