Secţiuni » Arii de practică » Business » Banking
Banking
DezbateriCărţiProfesionişti

CE a adoptat noi norme privind contribuțiile băncilor la fondurile de rezoluție
22.10.2014 | JURIDICE.ro

Secţiuni: Banking, Dreptul Uniunii Europene
JURIDICE - In Law We Trust

Comisia Europeană a dat publicității marți, 21 octombrie 2014, un comunicat cu privire la normele adoptate pentru calcularea contribuțiilor băncilor la fondurile de rezoluție naționale și, respectiv, la Fondul unic de rezoluție.

Comisia a adoptat un act delegat și un proiect de propunere de act al Consiliului de punere în aplicare a normelor, îndeplinindu-și mandatul de a preciza metodologia pentru contribuțiile băncilor, astfel încât să se atingă nivelurile-țintă pentru fondurile de rezoluție stabilite de Directiva privind redresarea și rezoluția băncilor (DRRB) și de Regulamentul privind mecanismul unic de rezoluție (MUR).

Vicepreședintele Michel Barnier, responsabil de piața internă și servicii, a declarat: „Pentru a răspunde crizei financiare, am depus eforturi importante în vederea îmbunătățirii sistemului financiar, astfel încât băncile însele, și nu contribuabilii, să suporte plățile dacă întâmpină probleme. Normele detaliate, adoptate astăzi, privind fondurile de rezoluție finanțate de sectorul bancar sunt o etapă importantă pentru transpunerea în practică a acestui obiectiv. Abordarea aleasă este echitabilă deoarece fiecare bancă va contribui proporțional cu dimensiunea sa și cu profilul său de risc. Totodată, este proporțională deoarece băncile cele mai mici au propriul lor regim ajustat al contribuțiilor. În plus, aceste noi norme deschid calea către un Fond unic de rezoluție operațional, care reprezintă un element-cheie al uniunii bancare”.

Cuvinte cheie: , , , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

Autori JURIDICE.ro
Juristi
JURIDICE pentru studenti
JURIDICE NEXT

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

↑  Înapoi în partea de sus a paginii  ↑

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti