Secţiuni » Barouri
UNBR. INPPA. Barouri
Official partner: Uniunea Naţională a Barourilor din România

Baroul Satu Mare ref. suspendarea protestului avocaților
23.10.2014 | JURIDICE.ro

Secţiuni: UNBR+INPPA+Barouri
JURIDICE - In Law We Trust

Baroul Satu Mare a publicat miercuri, 22 octombrie 2014, un comunicat, în completarea celui din 16 octombrie, prin care Adunarea Generală Extraordinară a hotărât cu majoritate de voturi, suspendarea protestului iniţiat la 1 octombrie 2014 prin Hotărârea nr. 1/A/2014.

Comunicatul integral:

„Stimate domnule Preşedinte,
Stimaţi domni Decani,
Stimaţi colegi,

Corpul Avocaţilor din Baroul Satu Mare, întrunit în Adunarea generală extraordinară din 16 octombrie 2014, a hotărât suspendarea acţiunii de protest declanşată la 1 octombrie 2014, mandatând Consiliul Baroului Satu Mare pentru continuarea discuţiilor cu reprezentanţii instanţelor, parchetelor de pe raza Curţii de Apel Oradea, cu reprezentanţii CSM, precum şi sesizarea oricăror încălcări ale legii privind profesia de avocat, de către orice instituţie, autoritate publică, persoane fizice, persoane juridice şi luarea măsurilor corespunzătoare, inclusiv reluarea protestului.

Vă informam că în datele de 16 octombrie 2014 şi 20 octombrie 2014, reprezentanţii Baroului Satu Mare au avut întâlniri cu domnul Adrian Bordea, Preşedintele CSM, reprezentanţi ai Ministerului de Justiţie, precum şi cu domnul Aurel Mascaş, Procuror general al Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Oradea, conducerile instanţelor şi parchetelor sătmărene.

În cadrul întâlnirilor avute, partenerii noştri de discuţie au recunoscut dreptul şi legitimitatea protestului nostru raportat la fenomenul avocaturii clandestine şi al necesității îmbunătățirii relațiilor interprofesionale pentru asigurarea exercitării în condiţii optime a dreptului la apărare de către avocaţi.

Interlocutorii noştri au declarat că vor lua toate măsurile necesare atât în ceea ce priveşte evitarea pe viitor a unor încălcări şi derapaje faţă de legislaţia ce reglementează activitatea avocaturii în România, cât și adoptarea unei atitudini corecte faţă de avocaţi și respectarea demnităţii acestei profesii.

S-a apreciat că este utilă continuarea dialogului interprofesional pentru păstrarea unei atmosfere normale între profesiile juridice, benefică atât administrării, cât şi receptării efectelor actului de justiţie de către justiţiabili.

Stimaţi colegi, vă transmitem pe această cale mulţumirile sincere ale Corpului Avocatilor sătmăreni pentru solidaritatea colegială manifestată de dumneavoastră pe toata durata acţiunii noastre de protest şi vă asigurăm totodată de întregul nostru sprijin în orice demers pe care îl veţi întreprinde şi dumneavoastră în apărarea şi promovarea intereselor legitime ale profesiei de avocat.

Cu deosebită stimă şi consideraţie,
Decanul Baroului Satu Mare
Prin Prodecan – Av. Bancea Valeriu Petru”

Cuvinte cheie: , , , , , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

JURIDICE CORPORATE
JURIDICE MEMBERSHIP
Juristi
JURIDICE pentru studenti

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti