Secţiuni » Barouri
UNBR. INPPA. Barouri
Official partner: Uniunea Naţională a Barourilor din România

Decanul Baroului București s-a întâlnit cu procurori din state europene


23 octombrie 2014 | JURIDICE.ro

UNBR Caut avocat
Servicii JURIDICE.ro

Baroul București a publicat miercuri, 22 octombrie 2014, un comunicat cu privire la întâlnirea de lucru cu procurori din state europene, prezenţi în ţara noastră pentru a participa la un stagiu de schimb de experienţă.

Comunicatul integral:

Decanul Baroului Bucureşti, av. Ion ILIE-IORDĂCHESCU, a participat, alături de domnul Consilier av. dr. Petruţ CIOBANU, la întâlnirea de lucru cu procurori din state europene, prezenţi în ţara noastră pentru a participa la un stagiu de schimb de experienţă, coordonat de Reţeaua Judiciară Europeană de Formare Profesională (EJTN). Vizita de lucru a avut loc vineri, 17 octombrie 2014 şi s-a desfăşurat în sediul Palatului de Justiţie.

Discuţia s-a axat mai ales pe aspecte privind legislaţia penală atât cea din România, cu referire desigur la modificările cuprinse în Noile Coduri, dar şi aspecte privind legislaţia penală aplicată în Olanda, Bulgaria sau Suedia.

În ceea ce priveşte profesia de avocat, reprezentanţii Parchetelor din Europa au fost informaţi cu privire la regulile de organizare şi exercitare a acesteia în România, primirea în profesie, organele de conducere, rolul şi importanţa Barourilor în calitatea acestora de instituţii de interes public, a Baroului Bucureşti şi a Uniunii Naţionale a Barourilor din România.

Nici aspectele care ţin de Asistenţa Judiciară nu au fost neglijate în cadrul discuţiei.

Domnul Decan al Baroului Bucureşti, av. Ion ILIE-IORDĂCHESCU, şi domnul Consilier av. dr. Petruţ CIOBANU au prezentat activitatea Serviciului de Asistenţă Judiciară din cadrul Baroului Bucureşti atât pe plan intern, cât şi pe plan internaţional, referindu-se atât la aspecte care ţin de reprezentarea tuturor justiţiabililor care nu îşi permit un avocat ales, dar şi la aspecte privind fondurile pentru onorariile din oficiu, fonduri publice asigurate de Ministerul Justiţiei.”

Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Ne bucurăm să aducem gândurile dumneavoastră la cunoştinţa comunităţii juridice şi publicului larg. Apreciem generozitatea dumneavoastră de a împărtăşi idei valoroase. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord, publicarea pe JURIDICE.ro nu semnifică asumarea de către noi a mesajului transmis de autor. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteţi citi aici. Pentru a publica pe JURIDICE.ro vă rugăm să luaţi în considerare Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!
JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice.
Puteţi prelua gratuit în website-ul dumneavoastră fluxul de noutăţi JURIDICE.ro:
- Flux integral: www.juridice.ro/feed
- Flux secţiuni: www.juridice.ro/*url-sectiune*/feed
Pentru suport tehnic contactaţi-ne: tehnic@juridice.ro

Newsletter JURIDICE.ro


Social Media JURIDICE.roSubscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni          Noutăţi     Interviuri     Comunicate profesionişti        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică          Note de studiu     Studii