« Secţiuni « Arii de practică « BusinessProtectiveLitigation
Corporate
DezbateriCărţiProfesionişti
POPOVICI NITU STOICA & ASOCIATII
 

WOLF THEISS a acordat consultanţă societăţii Gothaer Finanzholding AG la achiziţionarea a 67% din capitalul social al asiguratorului român Platinum Asigurări Reasigurări
24.10.2014 | JURIDICE.ro

JURIDICE - In Law We Trust
DPO Lives
Secţiuni: Asigurări, Corporate, Fuziuni și achiziții, Selected | Toate secţiunile

Cuvinte cheie: , , , , , , , , ,

WOLF THEISS a acordat consultanţă societăţii Gothaer Finanzholding AG, membră a Grupului de Asigurări Gothaer Insurance, situat pe locul al 12-lea în clasamentul grupurilor germane active pe piaţa asigurărilor, în vederea achiziţionării a 67% din capitalul social al asiguratorului român Platinum Asigurări Reasigurări.

Ileana Glodeanu

Ileana Glodeanu

”Complexitatea tranzacţiei a constat în analiza îndeplinirii tuturor condiţiilor juridice de către Platinum Asigurări Reasigurări SA, impuse de legislaţia română din domeniul asigurărilor, atât în cadrul investigaţiei due diligence, cât şi la evaluarea posibilităţii ca Gothaer Finanzholding AG să devină acţionar al societăţii de asigurări române”, a explicat Ileana Glodeanu, counsel WOLF THEISS.

În afară de realizarea analizei due diligence, WOLF THEISS a asistat Gothaer Finanzholding AG la pregătirea contractului de vânzare-cumpărare de acţiuni, a contractului între acţionari, a contractelor de administrare pentru directorii actuali şi viitori ai Platinum Asigurări Reasigurări, precum şi alte documente aferente tranzacţiei.

Din punct de vedere reglementar, WOLF THEISS a pregătit dosarul care a fost depus la Comisia de Supraveghere a Asigurărilor din România în vederea aprobării Gothaer Finanzholding AG în calitate de nou acţionar al Platinum Asigurări Reasigurări. În prezent, a fost obţinută aprobarea prealabilă a Comisiei de Supraveghere a Asigurărilor şi a avut loc transferul dreptului de proprietate asupra pachetului majoritar al Platinum Asigurări Reasigurări.

Tranzacţia a fost coordonată de Ileana Glodeanu, Counsel, şi Adelina Iftime, avocat senior în cadrul WOLF THEISS, şi a implicat şi avocaţii colaboratori ai departamentului de corporate Ruxandra Muşat şi Luminiţa Gheorghe şi echipa departamentului bancar coordonată de Andreea Poenaru, Counsel WOLF THEISS, în privinţa garanţiilor tranzacţiei.

Jürgen Meisch, Director Economic al Gothaer Insurance a declarat: „Achiziţia a 67% din Platinum reprezintă un pas important în strategia de extindere a Grupului Gothaer pe pieţele din Europa Centrală şi de Est. Platinum este platforma ideală care ne asigură intrarea pe o piaţă promiţătoare, precum cea din România. Sprijinul financiar şi tehnic oferit de una dintre cele mai vechi şi puternice societăţi de asigurări din Germania va consolida poziţia Platinum. Împreună cu excelenta echipă locală de management, anticipăm că în următorii doi ani vom câştiga un loc important pe piaţa asigurărilor (altele decât asigurările de viaţă).”

”În ceea ce privește aspectele operaționale ale tranzacției, am dori să subliniem faptul că, dată fiind excelenta colaborare cu WOLF THEISS, au fost eliminate toate obstacolele semnificative legale și de reglementare ale procesului, astfel încât acum, uitându-ne în urmă, putem considera tranzacţia încheiată ca fiind o tranzacție eficientă din punct de vedere economic si juridic”, a adăugat dr. Gerd Weidenfeld, Șef al departamentului de Corporate Finance din cadrul Gothaer Asset Management AG.

Grupul Gothaer este deţinător al ratingului „A” din partea Fitch și „A-” din partea celor de la Standard & Poor.

Aceasta este una dintre tranzacţiile în domeniul fuziunilor şi achiziţiilor în care a fost implicată WOLF THEISS de la începutul anului în domeniul energiei regenerabile, industriei farmaceutice, al industriei agroalimentare sau al serviciilor financiare.

DESPRE WOLF THEISS

Înființată în 1957, WOLF THEISS este una dintre principalele firme de avocatură din Europa Centrală și de Est specializată în acordarea de asistență în domeniul afacerilor internaționale. În cele 14 birouri din Albania, Austria, Bosnia și Herțegovina, Bulgaria, Croația, Republica Cehă, Ungaria, Polonia, România, Serbia, Slovacia, Slovenia și Ucraina își desfășoară activitatea 340 de avocați care acordă consultanță pentru societăți comerciale locale și internaționale, cu operațiuni în domeniul industrial, comerț și servicii, precum și pentru bănci și societăți de asigurare. Îmbinând practica juridică și cea comercială, WOLF THEISS dezvoltă soluții complete și inovatoare, bazate pe experiența și cunoștințele acumulate în domeniul juridic, fiscal și comercial.

Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE CORPORATE
JURIDICE MEMBERSHIP
Juristi
JURIDICE pentru studenti

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.