Secţiuni » Arii de practică » Business » Banking
Banking
DezbateriCărţiProfesionişti
 1 comentariu

Economist-șef BNR: Copiii își imaginează că banii sunt făcuți de zâne și personaje din desene animate


24 octombrie 2014 | JURIDICE.ro

UNBR Caut avocat
JURIDICE gratuit pentru studenti

Secţiuni: Banking

Valentin Lazea, economistul-șef al BNR, a declarat miercuri, 22 octombrie 2014, că, în urma unui test, copiii din grădinițe și învățământul primar consideră că banii sunt fabricați de zâne și personaje din desene animate, lucru pe care și l-au închipuit și părinții lor când au luat credite cu buletinul în 2005-2006, informează Ziare.com.

În cadrul unui seminar pe tema unui curs opțional de educație financiară pentru elevii din clasele III-IV, Valentin Lazea a afirmat: „La un test dat copiilor de grădiniță și învățământ primar, aceștia au spus că banii sunt fabricați de zâne și personaje din desene animate. Problema este că și mulți dintre părinții lor, adulți, când s-au dus să ceară credite cu buletinul prin 2005-2006, probabil își închipuiau, la fel, că banii sunt fabricați de zâne și de personaje din desene animate. Și, pentru că au avut experiența că banii nu sunt fabricați de zâne și mai trebuie dați și înapoi, au înțeles cât de importantă este educația financiară și au fost de acord să-și dea copiii la acest curs opțional.”

Acesta a continuat prin a declara: „Întrebarea este nu numai ce ne facem cu copiii, ci ce ne facem cu adulții privind educația financiară? Am sa vă spun un lucru la care m-am gândit și poate trebuie să medităm asupra lui, ca toți adulții care intră într-o bancă să ceară un credit să completeze și un test, un chestionar, să se vadă dacă ei știu ce înseamnă o dobândă, curs de schimb, risc valutar, pentru că a nu ști aceste lucruri și să te angajezi la un credit e ca și cum te-ai urca într-o mașină să conduci pe șoselele țării fără a avea carnet de conducere. Te pui pe tine în pericol și-i pui și pe ceilalți.”

Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro, detalii aici!
JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă SmartBill şi My Justice.
Puteţi prelua gratuit în website-ul dumneavoastră fluxul de noutăţi JURIDICE.ro:
- Flux integral: www.juridice.ro/feed
- Flux secţiuni: www.juridice.ro/*url-sectiune*/feed
Pentru suport tehnic contactaţi-ne: tehnic@juridice.ro

Newsletter JURIDICE.ro


Social Media JURIDICE.roSubscribe
Notify of
1 Comment
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni          Noutăţi                                                                                                                          Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică