Secţiuni » Arii de practică » Business » Fiscalitate
Fiscalitate
DezbateriCărţiProfesionişti

Măsuri ref. veniturile medicilor de familie care asigură continuitatea asistenţei medicale în centrele de permanenţă
24.10.2014 | JURIDICE.ro

Secţiuni: Fiscalitate, Health & Pharma (Dreptul sănătății), Lege 9
JURIDICE - In Law We Trust

În Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 771 din data de 22 octombrie 2014 a fost publicată Legea nr. 149/2014 privind unele măsuri referitoare la veniturile medicilor de familie care asigură continuitatea asistenţei medicale în centrele de permanenţă.

Legea se aplică medicilor de familie care au asigurat, în perioada 28 mai 2008 – 1 iunie 2011, continuitatea asistenţei medicale primare prin centrele de permanenţă organizate în baza Legii nr. 263/2004.

Potrivit actului normativ, se exonerează de la plată sumele pentru acoperirea cheltuielilor de administrare şi funcţionare ale cabinetelor medicilor menţionaţi mai sus şi accesoriile aferente, din perioada 28 mai 2008 – 1 iunie 2011, rezultate din deciziile de impunere emise de casele judeţene de asigurări de sănătate, drept consecinţă a constatării de către Curtea de Conturi a unor prejudicii.

Sumele recuperate până la data intrării în vigoare a legii, ca urmare a deciziilor prevăzute mai sus, se restituie conform normelor metodologice aprobate prin ordin comun al ministrului finanţelor publice, ministrului sănătăţii şi al preşedintelui Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate, în termen de 60 de zile de la intrarea în vigoare a legii.

Cuvinte cheie: , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

Autori JURIDICE.ro
Juristi
JURIDICE pentru studenti
JURIDICE NEXT

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

↑  Înapoi în partea de sus a paginii  ↑

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti