Varia
JURIDICE

CSM. Ghiduri-formulare pentru justițiabili


24 octombrie 2014 | Cristi DANILEȚ
Secţiuni: VARIA
JURIDICE - In Law We Trust
UNBR Caut avocat
Evenimente juridice

Noile coduri sunt menite să aducă justiția mai aproape de cetățean. Ele conțin numeroase dispoziții care, dacă sunt știute, pot duce la desfășurarea unor proceduri rapide și de calitate.

Pentru a veni în sprijinul cetățenilor, în cadrul unui proiect cu fonduri elvețiene, un colectiv de magistrați a lucrat sub coordonarea Institutului Național al Magistraturii pentru redactarea unor ghiduri. Aceste ghiduri – unul pentru materie penală și unul pentru materie civilă – conțin formularele necesare contactului dintre justițiabil și organele judiciare.

CSM a „desfăcut” aceste două ghiduri și le-a postat la adresa de web ghid.csm1909.ro. Astfel, justițiabilii care sunt implicați într-o cauză penală au la dispoziție formularele de aici, iar cei care sunt implicați într-o cauză civilă au la dispoziție formularele de aici. Formularele pentru acțiunile reglementate în codul civil sunt aici, în materia societăților comerciale aici, în materia insolvenței aici, în dreptul muncii aici, în dreptul familiei aici.

Felicitări celor implicați în proiect și să fie de folos aceste formulare pentru destinatarii actului de justiție!

Cristi DANILEȚ
Judecător, Membru CSM

Cuvinte cheie: , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Ne bucurăm să aducem gândurile dumneavoastră la cunoştinţa comunităţii juridice şi publicului larg. Apreciem generozitatea dumneavoastră de a împărtăşi idei valoroase. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord, publicarea pe JURIDICE.ro nu semnifică asumarea de către noi a mesajului transmis de autor. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteţi ciţi aici. Pentru a publica pe JURIDICE.ro vă rugăm să luaţi în considerare Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice


Servicii JURIDICE.ro
Cont profesional

Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

Secţiuni          Noutăţi     Interviuri     Comunicate profesionişti        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică          Note de studiu     Studii
 
© 2003-2023 J JURIDICE.ro