Secţiuni » Sistemul judiciar
Sistemul judiciar

Ziua Porților Deschise la Curtea de Apel Ploiești. Cum a fost


27 octombrie 2014 | JURIDICE.ro

UNBR Caut avocat
JURIDICE by Night

Curtea de Apel Ploiești a dat publicității vineri, 24 octombrie 2014, un comunicat, semnat de judecător Cristina Georgescu – Purtător de cuvânt, cu privire la manifestările ce au avut loc la sediul instanței cu ocazia Zilei Europene a Justiției Civile.

Ziua a început cu vizita elevilor de la Liceul Tehnologic „1 Mai „din Ploieşti, clasa a XII-a, şi de la Colegiul Naţional „ Alexandru Ioan Cuza „din Ploieşti, clasa a VIII-a, care au făcut un tur al instanței și au asistat la desfăşurarea şedinţelor de judecată. Cu această ocazie au fost organizate dezbateri pe diverse teme, precum: „Violenţa în şcoli şi în familie” și „Consumul şi traficul de droguri în delicvența juvenilă”. De asemenea, elevii din ciclul liceal au participat la un concurs de eseuri, cu tema „Justiţia şi cariera juridică”, iar elevii din ciclul gimnazial au participat la un concurs de desene cu tema „Ziua Justiţiei”.

În continuarea manifestărilor, a avut loc lansarea oficială a Ghidurilor practice – Modele de cereri pentru justiţiabili în materie procesual civilă şi civilă şi Modele de cereri pentru justiţiabili în materie penală.

Evenimentul a fost un real succes, grupurile de elevi participanţi exprimând un viu interes pentru cele prezentate, precum şi intenţia de organizare în viitor a unor manifestări similare pentru aducerea la cunoştinţa publică a modului de funcţionare a organelor judiciare, pentru înţelegerea cât mai amplă a modului în care este înfăptuit actul de justiţie.

Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro, detalii aici!
JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă SmartBill şi My Justice.
Puteţi prelua gratuit în website-ul dumneavoastră fluxul de noutăţi JURIDICE.ro:
- Flux integral: www.juridice.ro/feed
- Flux secţiuni: www.juridice.ro/*url-sectiune*/feed
Pentru suport tehnic contactaţi-ne: tehnic@juridice.ro

Newsletter JURIDICE.ro


Social Media JURIDICE.roSubscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni          Noutăţi                                                                                                                          Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică