Secţiuni » Sistemul judiciar
Sistemul judiciar
Alegeri CSMActivitate parchete

Ziua Porților Deschise la Curtea de Apel Ploiești. Cum a fost
27.10.2014 | JURIDICE.ro

Secţiuni: Sistemul judiciar
JURIDICE - In Law We Trust

Curtea de Apel Ploiești a dat publicității vineri, 24 octombrie 2014, un comunicat, semnat de judecător Cristina Georgescu – Purtător de cuvânt, cu privire la manifestările ce au avut loc la sediul instanței cu ocazia Zilei Europene a Justiției Civile.

Ziua a început cu vizita elevilor de la Liceul Tehnologic „1 Mai „din Ploieşti, clasa a XII-a, şi de la Colegiul Naţional „ Alexandru Ioan Cuza „din Ploieşti, clasa a VIII-a, care au făcut un tur al instanței și au asistat la desfăşurarea şedinţelor de judecată. Cu această ocazie au fost organizate dezbateri pe diverse teme, precum: „Violenţa în şcoli şi în familie” și „Consumul şi traficul de droguri în delicvența juvenilă”. De asemenea, elevii din ciclul liceal au participat la un concurs de eseuri, cu tema „Justiţia şi cariera juridică”, iar elevii din ciclul gimnazial au participat la un concurs de desene cu tema „Ziua Justiţiei”.

În continuarea manifestărilor, a avut loc lansarea oficială a Ghidurilor practice – Modele de cereri pentru justiţiabili în materie procesual civilă şi civilă şi Modele de cereri pentru justiţiabili în materie penală.

Evenimentul a fost un real succes, grupurile de elevi participanţi exprimând un viu interes pentru cele prezentate, precum şi intenţia de organizare în viitor a unor manifestări similare pentru aducerea la cunoştinţa publică a modului de funcţionare a organelor judiciare, pentru înţelegerea cât mai amplă a modului în care este înfăptuit actul de justiţie.

Cuvinte cheie: , , , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

Autori JURIDICE.ro
Juristi
JURIDICE pentru studenti
JURIDICE NEXT

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

↑  Înapoi în partea de sus a paginii  ↑

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti