Secţiuni » Arii de practică
BusinessAchiziţii publiceAfaceri transfrontaliereAsigurăriBankingConcurenţăConstrucţiiCorporateComercialCyberlawEnergieFiscalitateFuziuni & AchiziţiiGamblingHealth & PharmaInfrastructurăInsolvenţăMedia & publicitatePiaţa de capitalProprietate intelectualăTelecomTransporturi
ProtectiveData protectionDreptul familieiDreptul munciiDreptul sportuluiProtecţia consumatorilorProtecţia mediului
LitigationArbitrajContencios administrativContravenţiiDrept penalMediereProcedură civilăRecuperare creanţe
Materii principale: CyberlawDreptul Uniunii EuropeneDrept constituţionalDrept civilProcedură civilăDrept penalDreptul muncii
Cyberlaw
CărţiProfesionişti
SAVESCU & ASOCIATII
 

Hotărârile irevocabile pronunțate în 2014 în favoarea ANSPDCP
27.10.2014 | JURIDICE.ro

JURIDICE - In Law We Trust

Autoritatea Naţională de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal a dat publicității miercuri, 22 octombrie 2014, un comunicat cu privire la hotărârile irevocabile pronunțate de către instanţele judecătoreşti în anul curent prin care s-a acordat câştig de cauză Autorităţii.

Comunicatul integral:

”În anul 2014, s-au pronunţat hotărâri irevocabile de către instanţele judecătoreşti prin care s-a acordat câştig de cauză Autorităţii Naționale de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal, în litigiile aflate pe rolul acestora.
Astfel:
1. Curtea de Apel Iaşi a respins plângerea contravenţională formulată de Primăria Ghergheşti (judeţul Vaslui) împotriva procesului-verbal de constatare/sancţionare încheiat de Autoritatea Națională de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal, prin care s-a reţinut săvârşirea următoarelor contravenţii:
omisiune de notificare, prevăzută de art. 31 din Legea nr. 677/2001,
prelucrare nelegală de date cu caracter personal, prevăzută de art. 32 din Legea nr. 677/2001,
în legătură cu instalarea şi utilizarea unui sistem de supraveghere video în cadrul Primăriei Ghergheşti.
Curtea de Apel Iaşi a reţinut că s-a încălcat dreptul la viaţă privată a salariaţilor.

2. Prin decizie irevocabilă, Curtea de Apel Bucureşti a respins plângerea contravenţională formulată de Consiliul Superior al Magistraturii împotriva procesului-verbal de constatare/sancţionare încheiat de Autoritatea Națională de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal, prin care s-a constatat încălcarea dreptului de intervenţie al unui magistrat în raporturile cu Consiliul Superior al Magistraturii.
Astfel, instituţia noastră a reţinut nerespectarea prevederilor art. 14 alin. (3) din Legea nr. 677/2001 întrucât Consiliul Superior al Magistraturii nu a răspuns cererii unui magistrat de ştergere a datelor sale personale (referiri la trăsături de personalitate şi comportament) din Raportul Inspecţiei judiciare, postat pe site-ul CSM, în condiţiile în care dezvăluirea publică a respectivului raport este de natură să aducă atingere vieţii private a persoanei respective.

3. Curtea de Apel Suceava a respins plângerea contravenţională formulată de Direcţia Sanitară Veterinară şi Pentru Siguranţa Alimentelor Botoşani împotriva procesului-verbal de constatare/sancţionare al Autorităţii Naționale de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal, prin care s-a reţinut săvârşirea următoarelor fapte contravenţionale:
prelucrarea nelegală a datelor cu caracter personal, prevăzută de art. 32 din Legea nr. 677/2001, întrucât au fost dezvăluite date cu caracter personal ale unui petent fără acordul acestuia, cu încălcarea prevederilor art. 5 alin. (1) din Legea nr. 677/2001,
prelucrarea nelegală a datelor cu caracter personal, prevăzută de art. 32 din Legea nr. 677/2001, ca urmare a nerespectării dreptului de intervenţie prevăzut de art. 14 din Legea nr. 677/2001, întrucât nu s-a transmis un răspuns petentului în termenul legal de 15 zile.
Prin decizie irevocabilă, s-au menţinut sancţiunile aplicate de Autoritatea Națională de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal.”

Aflaţi mai mult despre , ,

Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. Vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici.
JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului.

Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!

JURIDICE utilizează şi recomandă SmartBill

JURIDICE gratuit pentru studenţi

Securitatea electronică este importantă pentru avocaţi [Mesaj de conştientizare susţinut de FORTINET]

JURIDICE recomandă e-Consultanta, consultantul tău personal în finanţare


Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.