Secţiuni » Arii de practică » Business » Cyberlaw
Cyberlaw
CărţiProfesionişti

Hotărârile irevocabile pronunțate în 2014 în favoarea ANSPDCP
27.10.2014 | JURIDICE.ro

Secţiuni: Cyberlaw
JURIDICE - In Law We Trust

Autoritatea Naţională de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal a dat publicității miercuri, 22 octombrie 2014, un comunicat cu privire la hotărârile irevocabile pronunțate de către instanţele judecătoreşti în anul curent prin care s-a acordat câştig de cauză Autorităţii.

Comunicatul integral:

”În anul 2014, s-au pronunţat hotărâri irevocabile de către instanţele judecătoreşti prin care s-a acordat câştig de cauză Autorităţii Naționale de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal, în litigiile aflate pe rolul acestora.
Astfel:
1. Curtea de Apel Iaşi a respins plângerea contravenţională formulată de Primăria Ghergheşti (judeţul Vaslui) împotriva procesului-verbal de constatare/sancţionare încheiat de Autoritatea Națională de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal, prin care s-a reţinut săvârşirea următoarelor contravenţii:
omisiune de notificare, prevăzută de art. 31 din Legea nr. 677/2001,
prelucrare nelegală de date cu caracter personal, prevăzută de art. 32 din Legea nr. 677/2001,
în legătură cu instalarea şi utilizarea unui sistem de supraveghere video în cadrul Primăriei Ghergheşti.
Curtea de Apel Iaşi a reţinut că s-a încălcat dreptul la viaţă privată a salariaţilor.

2. Prin decizie irevocabilă, Curtea de Apel Bucureşti a respins plângerea contravenţională formulată de Consiliul Superior al Magistraturii împotriva procesului-verbal de constatare/sancţionare încheiat de Autoritatea Națională de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal, prin care s-a constatat încălcarea dreptului de intervenţie al unui magistrat în raporturile cu Consiliul Superior al Magistraturii.
Astfel, instituţia noastră a reţinut nerespectarea prevederilor art. 14 alin. (3) din Legea nr. 677/2001 întrucât Consiliul Superior al Magistraturii nu a răspuns cererii unui magistrat de ştergere a datelor sale personale (referiri la trăsături de personalitate şi comportament) din Raportul Inspecţiei judiciare, postat pe site-ul CSM, în condiţiile în care dezvăluirea publică a respectivului raport este de natură să aducă atingere vieţii private a persoanei respective.

3. Curtea de Apel Suceava a respins plângerea contravenţională formulată de Direcţia Sanitară Veterinară şi Pentru Siguranţa Alimentelor Botoşani împotriva procesului-verbal de constatare/sancţionare al Autorităţii Naționale de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal, prin care s-a reţinut săvârşirea următoarelor fapte contravenţionale:
prelucrarea nelegală a datelor cu caracter personal, prevăzută de art. 32 din Legea nr. 677/2001, întrucât au fost dezvăluite date cu caracter personal ale unui petent fără acordul acestuia, cu încălcarea prevederilor art. 5 alin. (1) din Legea nr. 677/2001,
prelucrarea nelegală a datelor cu caracter personal, prevăzută de art. 32 din Legea nr. 677/2001, ca urmare a nerespectării dreptului de intervenţie prevăzut de art. 14 din Legea nr. 677/2001, întrucât nu s-a transmis un răspuns petentului în termenul legal de 15 zile.
Prin decizie irevocabilă, s-au menţinut sancţiunile aplicate de Autoritatea Națională de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal.”

Cuvinte cheie: , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

JURIDICE CORPORATE
JURIDICE MEMBERSHIP
Juristi
JURIDICE pentru studenti

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti