Dreptul Uniunii EuropeneDrept constituţionalDrept civilCyberlaw
BusinessAchiziţii publiceAfaceri transfrontaliereAsigurăriBankingConcurenţăConstrucţiiCorporateComercialEnergieFiscalitateFuziuni & AchiziţiiGamblingHealth & PharmaInfrastructurăInsolvenţăMedia & publicitatePiaţa de capitalProprietate intelectualăTelecom
ProtectiveData protectionDreptul familieiDreptul munciiDreptul sportuluiProtecţia consumatorilorProtecţia mediului
LitigationArbitrajContencios administrativContravenţiiDrept penalMediereProcedură civilăRecuperare creanţe
 
Cyberlaw
CărţiProfesionişti
SAVESCU & ASOCIATII
 
Print Friendly, PDF & Email

Hotărârile irevocabile pronunțate în 2014 în favoarea ANSPDCP
27.10.2014 | JURIDICE.ro


Autoritatea Naţională de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal a dat publicității miercuri, 22 octombrie 2014, un comunicat cu privire la hotărârile irevocabile pronunțate de către instanţele judecătoreşti în anul curent prin care s-a acordat câştig de cauză Autorităţii.

Comunicatul integral:

”În anul 2014, s-au pronunţat hotărâri irevocabile de către instanţele judecătoreşti prin care s-a acordat câştig de cauză Autorităţii Naționale de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal, în litigiile aflate pe rolul acestora.
Astfel:
1. Curtea de Apel Iaşi a respins plângerea contravenţională formulată de Primăria Ghergheşti (judeţul Vaslui) împotriva procesului-verbal de constatare/sancţionare încheiat de Autoritatea Națională de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal, prin care s-a reţinut săvârşirea următoarelor contravenţii:
omisiune de notificare, prevăzută de art. 31 din Legea nr. 677/2001,
prelucrare nelegală de date cu caracter personal, prevăzută de art. 32 din Legea nr. 677/2001,
în legătură cu instalarea şi utilizarea unui sistem de supraveghere video în cadrul Primăriei Ghergheşti.
Curtea de Apel Iaşi a reţinut că s-a încălcat dreptul la viaţă privată a salariaţilor.

2. Prin decizie irevocabilă, Curtea de Apel Bucureşti a respins plângerea contravenţională formulată de Consiliul Superior al Magistraturii împotriva procesului-verbal de constatare/sancţionare încheiat de Autoritatea Națională de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal, prin care s-a constatat încălcarea dreptului de intervenţie al unui magistrat în raporturile cu Consiliul Superior al Magistraturii.
Astfel, instituţia noastră a reţinut nerespectarea prevederilor art. 14 alin. (3) din Legea nr. 677/2001 întrucât Consiliul Superior al Magistraturii nu a răspuns cererii unui magistrat de ştergere a datelor sale personale (referiri la trăsături de personalitate şi comportament) din Raportul Inspecţiei judiciare, postat pe site-ul CSM, în condiţiile în care dezvăluirea publică a respectivului raport este de natură să aducă atingere vieţii private a persoanei respective.

3. Curtea de Apel Suceava a respins plângerea contravenţională formulată de Direcţia Sanitară Veterinară şi Pentru Siguranţa Alimentelor Botoşani împotriva procesului-verbal de constatare/sancţionare al Autorităţii Naționale de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal, prin care s-a reţinut săvârşirea următoarelor fapte contravenţionale:
prelucrarea nelegală a datelor cu caracter personal, prevăzută de art. 32 din Legea nr. 677/2001, întrucât au fost dezvăluite date cu caracter personal ale unui petent fără acordul acestuia, cu încălcarea prevederilor art. 5 alin. (1) din Legea nr. 677/2001,
prelucrarea nelegală a datelor cu caracter personal, prevăzută de art. 32 din Legea nr. 677/2001, ca urmare a nerespectării dreptului de intervenţie prevăzut de art. 14 din Legea nr. 677/2001, întrucât nu s-a transmis un răspuns petentului în termenul legal de 15 zile.
Prin decizie irevocabilă, s-au menţinut sancţiunile aplicate de Autoritatea Națională de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal.”

Newsletter JURIDICE.ro
Youtube JURIDICE.ro
Instagram JURIDICE.ro
Facebook JURIDICE.ro
LinkedIn JURIDICE.ro

Aflaţi mai mult despre , ,
JURIDICE.ro utilizează şi recomandă SmartBill pentru facturare.

Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

CariereEvenimenteProfesioniştiRLWCorporate