Secţiuni » Arii de practică » Litigation » Arbitraj
Arbitraj
ConferinţeDezbateriCărţiProfesionişti

Powered by POPOVICI NIŢU STOICA & ASOCIAŢII. Official partner: Curtea de Arbitraj de pe lângă Camera de Comerţ şi Industrie a României

ICCJ. Invocarea caducităţii arbitrajului
29.10.2014 | Corina CIOROABĂ

JURIDICE - In Law We Trust

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a hotărât că, dacă părţile nu au stabilit un termen şi arbitrajul este supus Regulilor de procedură arbitrală ale Curţii de Arbitraj Comercial Internaţional de pe lângă Camera de Comerţ şi Industrie a României, hotărârea trebuie pronunţată în cel mult cinci luni de la data constituirii tribunalului arbitral, la fel ca în cazul în care arbitrajul este supus dispoziţiilor Codului de procedură civilă (art. 353^3 alin. 1 C. proc. civ.). Caducitatea arbitrajului poate fi însă invocată doar dacă partea a notificat intenţia sa atât celeilalte părţi, cât şi tribunalului arbitral, notificarea făcută doar părţii sau doar tribunalului arbitral neproducând efecte din acest punct de vedere. (Decizia nr. 1220 din 27 martie 2014 pronunţată în recurs de Secţia a II-a civilă a Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie având ca obiect anulare hotărâre arbitrală)

Corina CIOROABĂ

Notă: În conformitate cu prevederile art. 567 alin. (1) din NCPC, termenul de pronunţare a hotărârii arbitrale este de 6 luni de la data constituirii tribunalului arbitral.

Secţiuni: Arbitraj, Jurisprudența ÎCCJ, Procedură civilă, RNSJ | Toate secţiunile

Cuvinte cheie: , , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

JURIDICE CORPORATE
JURIDICE MEMBERSHIP
Juristi
JURIDICE pentru studenti

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti
SERVICII JURIDICE.RO