Varia
JURIDICE

Robert Cazanciuc a participat la consultarea publică ref. proiectul Strategiei de Dezvoltare a sistemului judiciar


31 octombrie 2014 | JURIDICE.ro
Secţiuni: VARIA
JURIDICE - In Law We Trust
UNBR Caut avocat
Evenimente juridice

Ministerul Justiției a dat publicității joi, 30 octombrie 2014, un comunicat cu privire la participarea ministrului Robert Cazanciuc la consultarea publică pe marginea proiectului Strategiei de Dezvoltare a sistemului judiciar ce a avut loc joi, 30 octombrie 2014.

Robert Cazanciuc: „Ne dorim ca Strategia să fie un document care pornește de la nevoile reale ale societății și ale cetățenilor, beneficiari ai actului de justiție. În același timp, obiectivele strategice trebuie asumate și de sistemul judiciar, astfel încât Strategia să nu rămână un document de sertar, ci să ghideze în concret activitatea judecătorilor și procurorilor din România. Scopul final al tuturor demersurilor Ministerului Justiţiei este creşterea încrederii cetăţeanului în actul de justiţie, pentru că România are un sistem judiciar total independent, un cadru legislativ modern şi instituţii de aplicare a legii foarte puternice, dar avem nevoie de o şi mai mare eficienţă în soluţionarea cauzelor astfel încât justiţiabilii să aibă parte de o justiţie corectă, rapidă şi cu costuri cât mai reduse. Dialogul cu societatea civilă este foarte important pentru noi, pentru că prin dumneavoastră putem identifica punctele reale de plecare ale Strategiei noastre. De aceea vă adresez, ca şi magistraţilor cu care am avut numeroase întâlniri, rugămintea de a veni cu propuneri concrete, propuneri pe care, în colaborare cu sistemul judiciar, să le aplicăm în beneficiul societăţii.”

De asemenea, la discuții au participat reprezentanți ai următoarelor organizații non-guvernamentale: Centrul de Resurse Juridice, Asociația pentru Implementarea Democrației, Funky Citizens, Freedom House, Centrul Român de Politici Europene, Transparency International, Expert Forum.

Cuvinte cheie: , , , , , , , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Ne bucurăm să aducem gândurile dumneavoastră la cunoştinţa comunităţii juridice şi publicului larg. Apreciem generozitatea dumneavoastră de a împărtăşi idei valoroase. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord, publicarea pe JURIDICE.ro nu semnifică asumarea de către noi a mesajului transmis de autor. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteţi ciţi aici. Pentru a publica pe JURIDICE.ro vă rugăm să luaţi în considerare Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice


Servicii JURIDICE.ro
Cont profesional
JURIDICE Comunicare
JURIDICE pentru studenti

Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

Secţiuni          Noutăţi     Interviuri     Comunicate profesionişti        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică          Note de studiu     Studii
 
© 2003-2023 J JURIDICE.ro