« Secţiuni « Arii de practică « BusinessProtectiveLitigation
Dreptul muncii
ConferinţeDezbateriCărţiProfesionişti

Abrogarea prevederilor ref. regimul cumulului pensiilor cu salariul în sectorul bugetar
04.11.2014 | JURIDICE.ro

Drept Timisoara
Secţiuni: Dreptul muncii, Dreptul securitatii sociale, Lege 9 | Toate secţiunile

Cuvinte cheie: , , , , , ,
JURIDICE - In Law We Trust

În Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 753 din data de 16 octombrie 2014 a fost publicată Legea nr. 134/2014 pentru abrogarea unor prevederi din Legea nr. 329/2009 privind reorganizarea unor autorităţi şi instituţii publice, raţionalizarea cheltuielilor publice, susţinerea mediului de afaceri şi respectarea acordurilor-cadru cu Comisia Europeană şi Fondul Monetar Internaţional.

Legea abrogă din cuprinsul Legii nr. 329/2009 prevederile referitoare la regimul cumulului pensiilor cu veniturile salariale.

Potrivit Legii nr. 329/2009, pensia putea fi cumulată cu veniturile salariale în situația în care pensia netă avea un cuantum mai mic sau egal cu salariul mediu brut utilizat la fundamentarea bugetului asigurărilor sociale de stat.

Persoanele care făceau obiectul reglementărilor cuprinse în Capitolul IV din Legea nr. 329/2009 erau pensionarii care realizau venituri salariale în cadrul autorităţilor şi instituţiilor publice centrale şi locale, regiilor autonome, societăţilor naţionale, companiilor naţionale şi societăţilor comerciale la care capitalul social este deţinut de stat sau de o entitate administrativ-teritorială.

Prin urmare, începând cu data de 19 octombrie 2014, prevederile care impuneau un plafon la cumularea pensiei cu salariul nu se mai aplică.

 
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

Lex Discipulo Laus
Gratuit pentru studenţi
Securitatea electronică este importantă pentru avocaţi
Mesaj de conştientizare susţinut de FORTINET
JURIDICE utilizează SmartBill
VIDEO
Codul muncii

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.