Secţiuni » Arii de practică » Litigation » Drept penal
Drept penal
DezbateriCărţiProfesionişti

Dezlegare chestiune de drept. Reținerea încadrării juridice a faptei, în procedura acordului de recunoaştere a vinovăţiei. UPDATE: Decizia ICCJ


19 noiembrie 2014 | JURIDICE.ro

UNBR Caut avocat
JURIDICE gratuit pentru studenti

Secţiuni: Drept penal, Jurisprudența ÎCCJ-DCD, Procedură penală

A se vedea și dezbaterea juridică din 23 iunie 2014: Acordul de recunoaștere a vinovăției.

18 noiembrie 2014: Ministerul Public a dat publicității marți, 18 noiembrie 2014, decizia ICCJ, Completul pentru dezlegarea unor chestiuni de drept în materie penală, cu privire la chestiunea de drept cu care a fost sesizată.

ICCJ a decis că procurorul nu poate, în faza de urmărire penală, în procedura acordului de recunoaştere a vinovăţiei, să reţină dispoziţiile art. 396 alin. 10 C. proc. pen., cu consecinţe directe asupra reducerii limitelor de pedeapsă prevăzute de lege pentru infracţiunea săvârşită.

***

5 noiembrie 2014: Ministerul Public a dat publicității luni, 3 noiembrie 2014, solicitarea formulată de Tiberiu Nițu, Procurorul General al României, în cauza nr. 27/1/2014/HP/P a ÎCCJ, pentru dezlegarea următoarei chestiuni de drept: dacă procurorul în faza de urmărire penală, în procedura acordului de recunoaştere a vinovăţiei, poate să reţină în încadrarea juridică dată faptei inculpatului şi dispoziţiile art. 396 alin. 10 din Codul de procedură penală, cu consecinţe directe asupra reducerii limitelor de pedeapsă prevăzute de lege pentru infracţiunea săvârşită?

:: concluziile Procurorului General

Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro, detalii aici!
JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă SmartBill şi My Justice.
Puteţi prelua gratuit în website-ul dumneavoastră fluxul de noutăţi JURIDICE.ro:
- Flux integral: www.juridice.ro/feed
- Flux secţiuni: www.juridice.ro/*url-sectiune*/feed
Pentru suport tehnic contactaţi-ne: tehnic@juridice.ro

Newsletter JURIDICE.ro


Social Media JURIDICE.roSubscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni          Noutăţi                                                                                                                          Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică