Secţiuni » Arii de practică » Litigation » Drept penal
Drept penal
DezbateriCărţiProfesionişti

DNA. Luare de mită. Trimitere în judecată


5 noiembrie 2014 | Georgiana-Camelia LUCIU, Paula VÂRBAN, Georgiana-Camelia LUCIU
Secţiuni: Activitate parchete, Drept penal
JURIDICE - In Law We Trust
UNBR Caut avocat
Evenimente juridice

DNA. Luare de mită. Trimitere în judecată.

Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție-Secţia de combatere a corupţiei au dispus trimiterea în judecată, în stare de libertate, a inculpaților K. C. și T. V. I., inspectori antifraudă în cadrul Direcţiei Generale Antifraudă Fiscală–Regionala Sibiu, în sarcina cărora s-a reținut infracțiunea de luare de mită.

În rechizitoriul întocmit, procurorii au reținut următoarea stare de fapt:
La data de 18 iunie 2014, la sediul unei societăți comerciale cu activitate în domeniul dezmembrărilor auto, din județul Harghita, inculpații K. C. și T. V. I., în calitate de inspectori antifraudă în cadrul Direcţiei Generale Antifraudă Fiscală–Regionala Sibiu, ar fi primit de la un denunţător suma de 1.000 lei.
Banii ar fi fost primiţi pentru ca, în schimb, cei doi inculpați să nu reţină toate neregulile depistate la control şi pentru ca să aplice o amendă mai mică comparativ cu sancţiunile dispuse de K. C. la ultimul control din anul 2013, la aceeaşi firmă a denunţătorului, dar și comparativ cu limitele sancţiunilor stabilite în lege pentru nereguli constatate la societăți comerciale cu activitate în domeniul dezmembrărilor auto.

Dosarul a fost trimis spre judecare la Tribunalul Harghita.

În cauză procurorii au beneficiat de sprijinul de specialitate al SRI.

Facem precizarea că această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale şi trimiterea rechizitoriului la instanţă spre judecare, situaţie care nu poate să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.

:: sursa: www.pna.ro

Avocat Paula VÂRBAN
Georgiana-Camelia LUCIU

Cuvinte cheie: , , , , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Ne bucurăm să aducem gândurile dumneavoastră la cunoştinţa comunităţii juridice şi publicului larg. Apreciem generozitatea dumneavoastră de a împărtăşi idei valoroase. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord, publicarea pe JURIDICE.ro nu semnifică asumarea de către noi a mesajului transmis de autor. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteţi ciţi aici. Pentru a publica pe JURIDICE.ro vă rugăm să luaţi în considerare Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice


Servicii JURIDICE.ro
Cont profesional

Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

Secţiuni          Noutăţi     Interviuri     Comunicate profesionişti        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică          Note de studiu     Studii
 
Privacy
Politica
Utilizare
Publicare
Despre noi
Secţiuni
Servicii
Contact
© 2003-2023 J JURIDICE.ro