« Flux noutăţi
BusinessAchiziţii publiceAfaceri transfrontaliereAsigurăriBankingConcurenţăConstrucţiiCorporateCyberlawDrept comercialEnergieFiscalitateFuziuni & AchiziţiiGamblingHealth & PharmaInfrastructurăInsolvenţăMedia & publicitatePiaţa de capitalProprietate intelectualăTelecomTransporturi
ProtectiveDrepturile omuluiDreptul Uniunii EuropeneDrept constituţionalDrept civilData protectionDreptul familieiDreptul munciiDreptul sportuluiMalpraxis medicalProtecţia animalelorProtecţia consumatorilorProtecţia mediului
LitigationArbitrajContencios administrativContravenţiiDrept penalMediereProcedură civilăRecuperare creanţe
Mediere
DezbateriCărţiProfesionişti
 

Personalul ICC a primit instruire juridică de la Jonathan Marks
20.09.2014 | JURIDICE.ro

JURIDICE - In Law We Trust Video juridice

Camera de Comerț și Industrie a României a dat publicității sâmbătă, 20 septembrie 2014, un comunicat cu privire la instruirea juridică oferită personalului ICC de către Jonathan Marks, expert mediator.

Comunicatul integral:

„Vineri, 19 septembrie 2014, Camera de Comerţ Internaţională l-a primit de domnul Jonathan Marks, unul dintre liderii în mediere la nivel global, drept speaker la unul din training-urile juridice organizate de Centrul Internaţional pentru Arbitraj şi Soluţionarea Disputelor (ADR) din cadrul ICC. Co-fondator al Endispute, prima companie care oferă servicii complete de ADR în Statele Unite, domnul Marks a fost mediator şi arbitru mai mult de 30 de ani.

Adresându-se unui auditoriu compus din membri ai ICC, domnul Marks a subliniat necesitatea şi valoarea medierii pentru disputele comerciale şi cum aceasta poate creşte şansele de a se ajunge la o înţelegere, eficientă din punct de vedere a costurilor pentru ambele părţi.

El a declarat: „De-a lungul carierei mele, am observat o considerabilă modificare în utilizarea medierii. În Statele Unite, aproape toate disputele comerciale sau între corporaţii la un anumit moment ajung la mediere, fie pentru a se realiza o înţelegere sau chiar înaintea procesului de judecată. Observăm de asemenea un procentaj crescut al disputelor care nu au fost soluţionate prin negociere directă, ci au ajuns la mediere”.

Domnul Marks a participat de asemenea la cea de a V-a Conferinţă privind Medierea Comercială Internaţională, desfăşurată la 18 septembrie 2014, şi care a adus la un loc lideri mediatori, arbitri, manageri ai unor importante corporaţii şi consilieri din întreaga lume. Vorbind în cadrul sesiunii „Medierea 2014: Valoarea adăugată reală a medierii comerciale”, el a furnizat participanţilor o privire de ansamblu concisă, orientată pe practică şi bazată pe experienţă cu privire la modul în care medierea poate fi utilizată ca un instrument practic pentru soluţionarea disputelor comerciale complexe.

Chiara Formenti-Ujlaki, Trainer în cadrul Curţii Internaţionale de Arbitraj Comercial de pe lângă ICC, a împărtăşit experienţele proprii despre participarea atât la sesiunea amintită cât şi la training. Aceasta a declarat: „Aceste două zile, mai întâi Conferinţa privind Medierea şi trainingul alături de domnul Mark s-au demonstrat a fi extrem de valoroase. Pe lângă faptul că implicarea în aceste evenimente a reprezentat o şansă importantă pentru a obţine noi experienţe practice în negociere, a fost o oportunitate incredibilă de a învăţa de la pionerii practicilor de mediere”.

„Împărtăşind cu noi propriile experienţe profesionale, domnul Marks a făcut diverse remarci cu privire la diferitele opţiuni de intrare în sfera de soluţionare a litigiilor care s-au dovedit a fi foarte eficiente”, a adăugat aceasta.

Centrul Internaţional al ICC privind ADR lucrează îndeaproape cu părţile pentru a stabili soluţii holistice privind disputele. Centrul administrează medieri comerciale sub egida Regulilor de Mediere ale ICC, care au intrat în vigoare în ianuarie 2014 şi cuprind membri din întreaga lume.

Domnul Marks a declarat că „ICC efectuează un volum semnificativ de muncă pentru promovarea medierii. Este impresionant că au reuşit să creeze un mediu unde are loc dialogul între mediere şi oportunităţile de arbitraj.”

„Având Regulile de Mediere actualizate, ICC îşi asumă un rol de lider în soluţionarea disputelor, ajutând în mod considerabil părţile să depăşească obstacole care ar putea crea un blocaj în utilizarea medierii în cadrul disputelor internaţionale”, a adăugat acesta.”

Cuvinte cheie: , , , ,
Secţiuni: Mediere | Toate secţiunile
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

Lex Discipulo Laus Încurajăm utilizarea RNPM - Registrul Naţional de Publicitate Mobiliară Securitatea electronică este importantă pentru avocaţi
Mesaj de conştientizare susţinut de FORTINET
JURIDICE utilizează SmartBill

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


.
PLATINUM Signature      

PLATINUM  ACADEMIC

GOLD                        

VIDEO   STANDARD