Secţiuni » Arii de practică » Litigation » Mediere
Mediere
DezbateriCărţiProfesionişti
UNBR Caut avocat
UNBR Caut avocat
UNBR Caut avocat
AUDI Q3
AUDI Q3
AUDI Q3
AUDI Q3 SUV
AUDI Q3
AUDI Q3
AUDI Q3
AUDI Q8
AUDI Q3
Citeşte mai mult în legătură cu Mediere

Personalul ICC a primit instruire juridică de la Jonathan Marks

20 septembrie 2014 | JURIDICE.ro

Camera de Comerț și Industrie a României a dat publicității sâmbătă, 20 septembrie 2014, un comunicat cu privire la instruirea juridică oferită personalului ICC de către Jonathan Marks, expert mediator.

Comunicatul integral:

„Vineri, 19 septembrie 2014, Camera de Comerţ Internaţională l-a primit de domnul Jonathan Marks, unul dintre liderii în mediere la nivel global, drept speaker la unul din training-urile juridice organizate de Centrul Internaţional pentru Arbitraj şi Soluţionarea Disputelor (ADR) din cadrul ICC. Co-fondator al Endispute, prima companie care oferă servicii complete de ADR în Statele Unite, domnul Marks a fost mediator şi arbitru mai mult de 30 de ani.

Adresându-se unui auditoriu compus din membri ai ICC, domnul Marks a subliniat necesitatea şi valoarea medierii pentru disputele comerciale şi cum aceasta poate creşte şansele de a se ajunge la o înţelegere, eficientă din punct de vedere a costurilor pentru ambele părţi.

El a declarat: „De-a lungul carierei mele, am observat o considerabilă modificare în utilizarea medierii. În Statele Unite, aproape toate disputele comerciale sau între corporaţii la un anumit moment ajung la mediere, fie pentru a se realiza o înţelegere sau chiar înaintea procesului de judecată. Observăm de asemenea un procentaj crescut al disputelor care nu au fost soluţionate prin negociere directă, ci au ajuns la mediere”.

Domnul Marks a participat de asemenea la cea de a V-a Conferinţă privind Medierea Comercială Internaţională, desfăşurată la 18 septembrie 2014, şi care a adus la un loc lideri mediatori, arbitri, manageri ai unor importante corporaţii şi consilieri din întreaga lume. Vorbind în cadrul sesiunii „Medierea 2014: Valoarea adăugată reală a medierii comerciale”, el a furnizat participanţilor o privire de ansamblu concisă, orientată pe practică şi bazată pe experienţă cu privire la modul în care medierea poate fi utilizată ca un instrument practic pentru soluţionarea disputelor comerciale complexe.

Chiara Formenti-Ujlaki, Trainer în cadrul Curţii Internaţionale de Arbitraj Comercial de pe lângă ICC, a împărtăşit experienţele proprii despre participarea atât la sesiunea amintită cât şi la training. Aceasta a declarat: „Aceste două zile, mai întâi Conferinţa privind Medierea şi trainingul alături de domnul Mark s-au demonstrat a fi extrem de valoroase. Pe lângă faptul că implicarea în aceste evenimente a reprezentat o şansă importantă pentru a obţine noi experienţe practice în negociere, a fost o oportunitate incredibilă de a învăţa de la pionerii practicilor de mediere”.

Arbitraj comercial

Evenimente juridice

Servicii JURIDICE.ro

JURIDICE by Night

„Împărtăşind cu noi propriile experienţe profesionale, domnul Marks a făcut diverse remarci cu privire la diferitele opţiuni de intrare în sfera de soluţionare a litigiilor care s-au dovedit a fi foarte eficiente”, a adăugat aceasta.

Centrul Internaţional al ICC privind ADR lucrează îndeaproape cu părţile pentru a stabili soluţii holistice privind disputele. Centrul administrează medieri comerciale sub egida Regulilor de Mediere ale ICC, care au intrat în vigoare în ianuarie 2014 şi cuprind membri din întreaga lume.

Domnul Marks a declarat că „ICC efectuează un volum semnificativ de muncă pentru promovarea medierii. Este impresionant că au reuşit să creeze un mediu unde are loc dialogul între mediere şi oportunităţile de arbitraj.”

„Având Regulile de Mediere actualizate, ICC îşi asumă un rol de lider în soluţionarea disputelor, ajutând în mod considerabil părţile să depăşească obstacole care ar putea crea un blocaj în utilizarea medierii în cadrul disputelor internaţionale”, a adăugat acesta.”

Citeşte mai mult despre ! Pentru condiţiile de publicare pe JURIDICE.ro detalii aici.
Urmăriţi JURIDICE.ro şi pe LinkedIn LinkedIn JURIDICE.ro WhatsApp WhatsApp Channel JURIDICE Threads Threads JURIDICE Google News Google News JURIDICE

(P) JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă SmartBill şi My Justice.

Login | Pentru a putea posta comentarii trebuie să fiţi abonat. Dacă încă nu sunteţi, click aici pentru a afla despre avantaje!

Lasă un răspuns

Arii de practică
Achiziţii publice
Afaceri transfrontaliere
Arbitraj
Asigurări
Banking
Business
Concurenţă
Construcţii
Contencios administrativ
Contravenţii
Corporate
Cyberlaw
Cybersecurity
Data protection
Drept civil
Drept comercial
Drept constituţional
Drept penal
Dreptul familiei
Dreptul muncii
Dreptul Uniunii Europene
Dreptul penal al afacerilor
Dreptul sportului
Drepturile omului
Energie
Fiscalitate
Fuziuni & Achiziţii
Gambling
Health & Pharma
Infrastructură
Insolvenţă
Litigation
Malpraxis medical
Media & publicitate
Mediere
Piaţa de capital
Procedură civilă
Procedură penală
Proprietate intelectuală
Protective
Protecţia animalelor
Protecţia consumatorilor
Protecţia mediului
Recuperare creanţe
Sustenabilitate
Telecom
Transporturi

Parteneri arii de practică  Specialişti


JURIDICE.ro
Main page
Cariere
Evenimente ⁞ 
Dezbateri
Profesionişti
Lawyers Week
WinLaw.ro
VIDEO
Servicii
Flux noutăţi
Selected ⁞ 
Comunicate
Avocaţi
Executori
Notari
Sistemul judiciar
Studenţi / JURIDICE NEXT
RSS  Publicare comunicate profesionale
Articole
Essentials
Interviuri
Opinii
Revista de note, studii şi opinii juridice
ISSN 2066-0944
       Studii şi note de studiu
Revista revistelor
Autori  Condiţii de publicare articole
Jurisprudenţă
Curtea Europeană a Drepturilor Omului
Curtea de Justiţie a Uniunii Europene
Curtea Constituţională
Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie
       Jurisprudenţă curentă ÎCCJ
       Dezlegarea unor chestiuni de drept
       Recurs în interesul legii
Curţi de apel ⁞ 
Tribunale ⁞ 
Judecătorii

Legislaţie
Proiecte legislative
Monitorul Oficial al României
Jurnalul Oficial al Uniunii Europene

Proiecte speciale
Cărţi
Covid-19 Legal React
Creepy cases
Life
Mesaje de condoleanţe
Povestim cărţi
Războiul din Ucraina
Wisdom stories