Secţiuni » Arii de practică » Litigation » Drept penal
Drept penal
DezbateriCărţiProfesionişti

DIICOT-Timișoara. Proxenetism și prostituție. Percheziții domiciliare


6 noiembrie 2014 | Georgiana-Camelia LUCIU, Paula VÂRBAN, Georgiana-Camelia LUCIU
Secţiuni: Activitate parchete, Drept penal
JURIDICE - In Law We Trust
UNBR Caut avocat
Evenimente juridice

DIICOT-Timișoara. Proxenetism și prostituție. Percheziții domiciliare.

Procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Serviciul Teritorial Timișoara și polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Timișoara au declanșat operațiunea de neutralizare a unei grupări infracționale specializate în proxenetism și prostituție.

Sub coordonarea procurorilor DIICOT-Timișoara, polițiștii BCCO, cu sprijinul lucrătorilor din cadrul Inspectoratului Județean de Jandarmi Timiș au descins astăzi, simultan, în 17 locații, efectuând percheziții la domiciliile deținute de către cinci suspecți de implicare în activitatea infracțională, precum și la 12 hoteluri și pensiuni din județul Timiș. În aceste locații există suspiciunea că se găsesc diferite obiecte și înscrisuri, bunuri ce reprezintă mijloace de probă pentru dovedirea săvârșirii infracțiunilor pentru care a fost începută urmărirea penală.

Din materialul probator administrat de procurorii DIICOT rezultă suspiciunea rezonabilă că, în cursul acestui an, grupul infracțional organizat, format din 15 membri – patru bărbați și 11 femei – recepționere ale unor unități de cazare turistică din județul Timiș, au facilitat practicarea prostituției de către 40 de tinere, contra unor tarife variind între 100 și 500 de euro, în funcție de serviciile sexuale prestate și de perioada de timp.
În cadrul grupului infracțional organizat, bărbații asigurau transportul victimelor între hotelurile în care avea loc acțiunea de exploatare a lor, iar recepționerele racolau clienți dornici să răsplătească cu bani cash serviciile sexuale care li se prestau. Printre aceștia se numără afaceriști cu petrol, fotbaliști, avocați, patroni ai altor hoteluri, cetățeni români, dar și cetățeni străini (nemți, italieni).
De asemenea, față de recepționerele implicate există suspiciunea rezonabilă că racolau tinerele în funcție de aspectul fizic sau alte cerințe, imagini cu acestea fiind arătate unora dintre clienții cazați în cele 12 hoteluri și pensiuni prin intermediul a trei rețele de socializare și comunicare.
În interiorul grupării conduse de două femei, fiecare membru avea rolul foarte bine determinat.
Astfel, unele dintre recepționere aveau sarcina de a “educa” tinerele racolate cu privire la tehnicile meseriei de prostituată destăinuindu-le preferințele clienților.
Recepționera de serviciu asigura intrarea în hotel a tinerei care urma să se prostitueze. Totodată aceasta încasa comisionul de la prostituată și îl înmâna recepționerei care racolase clientul.
De asemenea, în afară de comisionul pe care îl încasau de la tinere, recepționerele beneficiau și de alte „favoruri” de la clienţi, acestea constând în cadouri, sume de bani sau alte beneficii (parfumuri, combustibil, băuturi fine, dulciuri, ţigări etc).

Până în prezent, procurorii DIICOT și polițiștii BCCO au efectuat un calcul estimativ al câștigurilor realizate de către proxeneți timp de patru luni de pe urma exploatării a 10 victime, estimarea atingând suma de 80.000 de euro.

Procurorii DIICOT au emis 23 de mandate de aducere pe numele membrilor grupării, dar și a unora dintre victime. Aceste persoane vor fi conduse la sediul DIICOT–Timișoara în vederea audierii lor.

Cazul a fost instrumentat cu suportul de specialitate al Serviciului de Operațiuni Speciale Timișoara.

Facem precizarea că, pe întreg parcursul procesului penal, suspecții și inculpații beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție.

:: sursa: www.diicot.ro

Avocat Paula VÂRBAN
Georgiana-Camelia LUCIU

Cuvinte cheie: , , , , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Ne bucurăm să aducem gândurile dumneavoastră la cunoştinţa comunităţii juridice şi publicului larg. Apreciem generozitatea dumneavoastră de a împărtăşi idei valoroase. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord, publicarea pe JURIDICE.ro nu semnifică asumarea de către noi a mesajului transmis de autor. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteţi ciţi aici. Pentru a publica pe JURIDICE.ro vă rugăm să luaţi în considerare Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice


Servicii JURIDICE.ro
Cont profesional
JURIDICE Comunicare
JURIDICE pentru studenti









Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

Secţiuni          Noutăţi     Interviuri     Comunicate profesionişti        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică          Note de studiu     Studii
 
Privacy
Politica
Utilizare
Publicare
Despre noi
Secţiuni
Servicii
Contact
© 2003-2023 J JURIDICE.ro