Secţiuni » Sistemul judiciar
Sistemul judiciar
Alegeri CSMActivitate parchete

Protest cu pancartă împotriva unui judecător. Cerere de apărare a reputației profesionale admisă


07.11.2014 | JURIDICE.ro
Secţiuni: Sistemul judiciar
JURIDICE - In Law We Trust

Plenul Consiliului Superior al Magistraturii a admis în ședința de joi, 6 noiembrie 2014, ca întemeiată, cererea de apărare a reputaţiei profesionale formulată de Irina Ioniţă, judecător în cadrul Judecătoriei Iaşi, potrivit unui comunicat al CSM.

În cuprinsul unei pancarte afişate la intrarea în sediul Judecătoriei Iaşi, referitoare la soluţionarea unui dosar de către judecător, Dorohoianu Vasilică şi-a exprimat nemulţumirea faţă de modalitatea de soluţionare a dosarului, dar şi faţă de soluţia pronunţată, afirmând că nu a fost legal citat şi că i-a fost încălcat dreptul la apărare. De asemenea, prin mesajul expus, acesta a susţinut săvârşirea de către judecător a unor fapte ilicite, cu conotaţii penale.

Prin urmare, în raport de cele constatate, Plenul a apreciat că afirmaţiile formulate de Dorohoianu Vasilică, la data de 7 octombrie 2014, sunt de natură să aducă atingere reputaţiei profesionale a Irinei Ioniţă, judecător în cadrul Judecătoriei Iaşi.

Cuvinte cheie: , , , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

Autori JURIDICE.ro
Juristi
JURIDICE pentru studenti
JURIDICE NEXT

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

↑  Înapoi în partea de sus a paginii  ↑

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti