Dreptul securităţii sociale

Regulamentul de ajustare a ratei contribuției la sistemul de pensii al funcționarilor și al celorlalți agenți ai Uniunii Europene
10.11.2014 | Elena ALBU

Secţiuni: Dreptul securitatii sociale, Dreptul Uniunii Europene, Jurnalul Oficial al Uniunii Europene, Lege 9
JURIDICE - In Law We Trust

În Jurnalul Oficial al Uniunii Europene, seria L 325, a fost publicat REGULAMENTUL (UE) NR. 1201/2014 AL CONSILIULUI de ajustare, cu efect de la 1 iulie 2011, 1 iulie 2012 și 1 iulie 2013, a ratei contribuției la sistemul de pensii al funcționarilor și al celorlalți agenți ai Uniunii Europene.

Obiectul regulamentului: Scopul articolului 19 din anexa XIII la Statutul funcționarilor, astfel cum a fost modificat ultima dată prin Regulamentul (UE, Euratom) nr. 1023/2013 al Parlamentului European și al Consiliului, este de a permite instituțiilor Uniunii să ia măsurile necesare pentru a-și soluționa litigiile referitoare la ajustarea remunerațiilor și a pensiilor pentru anii 2011 și 2012 și la ajustarea din 2011 a contribuției la sistemul de pensii, astfel încât să respecte o hotărâre a Curții de Justiție a Uniunii Europene, ținând seama în mod corespunzător de așteptările legitime ale personalului conform cărora Consiliul urmează să decidă în fiecare an cu privire la ajustarea ratei contribuției la sistemul de pensii. Astfel, rata contribuției menționate la articolul 83 alineatul (2) din Statutul funcționarilor este de: 11%, cu efect de la 1 iulie 2011; 10%, cu efect de la 1 iulie 2012; 10,9%, cu efect de la 1 iulie 2013.

Prezentul regulament intră în vigoare în ziua următoare datei publicării în Jurnalul Oficial al Uniunii Europene.

Elena ALBU

Cuvinte cheie: , , , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

JURIDICE CORPORATE
JURIDICE MEMBERSHIP
Juristi
JURIDICE pentru studenti

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti