Secţiuni » Arii de practică » Litigation » Contencios administrativ
Contencios administrativ
DezbateriCărţiProfesionişti

ICCJ. Refuzul de acordare a unei subvenţii. Competenţa de soluţionare a cauzei


11 noiembrie 2014 | Corina CIOROABĂ

UNBR Caut avocat
JURIDICE gratuit pentru studenti

Secţiuni: Contencios administrativ, Jurisprudență ÎCCJ curentă, Procedură civilă, RNSJ

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a hotărât că, în cazul cererii având ca obiect obligarea autorităţii pârâte la acordarea subvenţiei pentru cheltuieli eligibile, prevăzută de Legea creditului agricol pentru producţie, competenţa de soluţionare a cauzei este stabilită exclusiv în raport de criteriul cuantumului sumei ce reprezintă obiect al litigiului, indiferent dacă actul atacat este emis de o autoritate publică locală. Astfel, Legea contenciosului administrativ a stabilit competenţa materială de soluţionare a cauzelor în raport de două criterii: al locului ocupat de organul care a emis ori încheiat actul şi al cuantumului litigiului ce are ca obiect taxe şi impozite, contribuţii, datorii vamale, precum şi accesorii ale acestora. În speţă, Înalta Curte a statuat că, fiind vorba de o subvenţie ce reprezintă un ajutor bănesc nerambursabil acordat de stat, această subvenţie reprezintă o contribuţie în sensul Legii contenciosului administrativ, motiv pentru care competenţa materială a cauzei este stabilită întotdeauna în raport de criteriul valoric. (Decizia nr. 1424 din 19 martie 2014 pronunţată de Secţia de contencios administrativ şi fiscal a Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie având ca obiect obligarea la acordarea subvenţiei alocată în baza Legii creditului agricol)

Corina CIOROABĂ

Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro, detalii aici!
JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă SmartBill şi My Justice.
Puteţi prelua gratuit în website-ul dumneavoastră fluxul de noutăţi JURIDICE.ro:
- Flux integral: www.juridice.ro/feed
- Flux secţiuni: www.juridice.ro/*url-sectiune*/feed
Pentru suport tehnic contactaţi-ne: tehnic@juridice.ro

Newsletter JURIDICE.ro


Social Media JURIDICE.roSubscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni          Noutăţi                                                                                                                          Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică