Dreptul Uniunii EuropeneDrept constituţionalDrept civilCyberlaw
BusinessAchiziţii publiceAfaceri transfrontaliereAsigurăriBankingConcurenţăConstrucţiiCorporateComercialEnergieFiscalitateFuziuni & AchiziţiiGamblingHealth & PharmaInfrastructurăInsolvenţăMedia & publicitatePiaţa de capitalProprietate intelectualăTelecom
ProtectiveData protectionDreptul familieiDreptul munciiDreptul sportuluiProtecţia consumatorilorProtecţia mediului
LitigationArbitrajContencios administrativContravenţiiDrept penalMediereProcedură civilăRecuperare creanţe
 
Contencios administrativ
DezbateriCărţiProfesionişti
 
Print Friendly, PDF & Email

ICCJ. Refuzul de acordare a unei subvenţii. Competenţa de soluţionare a cauzei
11.11.2014 | Corina CIOROABĂ


Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a hotărât că, în cazul cererii având ca obiect obligarea autorităţii pârâte la acordarea subvenţiei pentru cheltuieli eligibile, prevăzută de Legea creditului agricol pentru producţie, competenţa de soluţionare a cauzei este stabilită exclusiv în raport de criteriul cuantumului sumei ce reprezintă obiect al litigiului, indiferent dacă actul atacat este emis de o autoritate publică locală. Astfel, Legea contenciosului administrativ a stabilit competenţa materială de soluţionare a cauzelor în raport de două criterii: al locului ocupat de organul care a emis ori încheiat actul şi al cuantumului litigiului ce are ca obiect taxe şi impozite, contribuţii, datorii vamale, precum şi accesorii ale acestora. În speţă, Înalta Curte a statuat că, fiind vorba de o subvenţie ce reprezintă un ajutor bănesc nerambursabil acordat de stat, această subvenţie reprezintă o contribuţie în sensul Legii contenciosului administrativ, motiv pentru care competenţa materială a cauzei este stabilită întotdeauna în raport de criteriul valoric. (Decizia nr. 1424 din 19 martie 2014 pronunţată de Secţia de contencios administrativ şi fiscal a Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie având ca obiect obligarea la acordarea subvenţiei alocată în baza Legii creditului agricol)

Corina CIOROABĂ

Newsletter JURIDICE.ro
Youtube JURIDICE.ro
Instagram JURIDICE.ro
Facebook JURIDICE.ro
LinkedIn JURIDICE.ro

Aflaţi mai mult despre , , ,
JURIDICE.ro utilizează şi recomandă SmartBill pentru facturare.

Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

CariereEvenimenteProfesioniştiRLWCorporate