Secţiuni » Secţiuni speciale
Asigurări pentru avocaţiCariere juridiceCărţi juridiceConferinţe juridiceDezbateri juridiceEvenimente juridiceGrile juridiceLawyers WeekProfesionişti
BarouriInternaţionalJurisprudenţă inedită CITRLegal DaysLifeNotariatReviste juridiceSistemul judiciarTop LegalUniversitaria
Sistemul judiciar
Official partners: Consiliul Superior al Magistraturii, Ministerul Public şi Direcţia Naţională Anticorupţie
JURIDICE
Print Friendly, PDF & Email

Modificarea Legii privind statutul judecătorilor şi procurorilor ref. suspendarea magistraților
10.11.2014 | JURIDICE.ro

Plenul Consiliului Superior al Magistraturii şi-a însuşit în ședința de joi, 6 noiembrie 2014, punctul de vedere al Direcţiei legislaţie, documentare şi contencios nr. 18969/2014 referitor la consecinţele soluţiei judecătorului de cameră preliminară de restituire a cauzei la parchet asupra suspendării judecătorului sau procurorului trimis în judecată, în sensul că, pentru ca judecătorul sau procurorul suspendat să fie repus în funcţie, nu este suficient ca încheierea pronunţată de judecătorul de cameră preliminară de la instanţa de fond să rămână definitivă, fiind necesară adoptarea unei hotărâri de către secţia competentă din cadrul Consiliului Superior al Magistraturii prin care să se constate că temeiul de fapt care a determinat luarea măsurii suspendării din funcţie a magistratului nu mai subzistă, motiv pentru care şi măsura suspendării din funcţie trebuie să înceteze. Totodată, prin hotărârea secţiei Consiliului Superior al Magistraturii trebuie să se dispună şi repunerea magistratului în situaţia anterioară.

Plenul Consiliului Superior al Magistraturii a hotărât sesizarea Ministerului Justiţiei cu propunerea de modificare a art. 63 alin. (1) din Legea nr. 303/2004 privind statutul judecătorilor şi procurorilor, republicată, cu modificările şi completările ulterioare, după cum urmează:
„Dacă se dispune clasarea, achitarea sau încetarea procesului penal faţă de judecător ori procuror ori s-a dispus restituirea cauzei la parchet, suspendarea din funcţie încetează, iar judecătorul sau procurorul suspendat este repus în situaţia anterioară, i se plătesc drepturile băneşti de care a fost lipsit pe perioada suspendării din funcţie şi i se recunoaşte vechimea în magistratură pentru această perioadă.”


Aflaţi mai mult despre , , , , ,
Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!

JURIDICE GOLD pentru studenţi foarte buni, free
JURIDICE.ro utilizează şi recomandă SmartBill

Newsletter JURIDICE.ro
Youtube JURIDICE.ro
Instagram JURIDICE.ro
Facebook JURIDICE.ro
LinkedIn JURIDICE.ro

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.