Secţiuni » Articole » Revista revistelor juridice
Revista revistelor juridice
JURIDICE

Revista Română de Dreptul Muncii nr. 9/2014


12 octombrie 2014 | Mădălina MIHALCEA
Secţiuni: Revista revistelor juridice
JURIDICE - In Law We Trust
UNBR Caut avocat
Servicii JURIDICE.ro

A apărut nr. 9/ 2014 al Reviste Române de Dreptul Muncii.

CUPRINS

DOSAR – Contractul individual de muncă
Consideraţii privind conceptul şi contractul de salariat-acţionar în contextul tendinţei actuale de liberalizare a dreptului muncii
Tiberiu ŢICLEA

Stabilirea elementelor generale obligatorii într-un contract individual de muncă „standard” – legislaţie, procedură, management, aspecte practice
Ana ŞTEFĂNESCU, Laura GEORGESCU

PROTECȚIE SOCIALĂ
Formarea profesională de-a lungul vieţii – problema analfabetismului funcţional
Alina Lorena STANCU

DREPT PENAL AL MUNCII
Soluționarea plângerilor penale privind infracțiuni prevăzute de Codul muncii. Obligațiile procurorului
Elena-Andreea FRASIE

DREPT INTERNAȚIONAL AL MUNCII

HOTĂRÂREA CURȚII (Camera a treia) 10 iulie 2014 „Neîndeplinirea obligațiilor de către un stat membru – Protecția consumatorilor – Practici comerciale neloiale – Directiva 2005/ 29/ CE – Armonizare completă – Excluderea profesiilor liberale, a dentiștilor și a kinetoterapeuților – Limitare sau interzicere a anumitor forme de activități de vânzare ambulante”
HOTĂRÂREA CURȚII (Camera a zecea) 10 iulie 2014 „Trimitere preliminară – Achiziţii publice – Contracte care nu ating pragul prevăzut de Directiva 2004/ 18/ CE – Articolele 49 TFUE și 56 TFUE – Principiul proporționalității – Condiții de excludere de la o procedură de atribuire – Criterii calitative de selecție referitoare la situația personală a ofertantului – Obligații privind plata contribuțiilor la asigurările sociale – Noțiunea «încălcare gravă» – Diferență între sumele datorate și sumele plătite care depășește 100 de euro și 5 % din sumele datorate”
Laura GEORGESCU

SINTEZE DE JURISPRUDENȚĂ
Acordarea cheltuielilor de judecată. Condiţii
(Curtea de Apel Bucureşti, secţia a VII a civilă şi pentru cauze privind conflicte de muncă şi asigurări sociale, decizia civilă nr. 3573/ R din 29 mai 2014)

Termenul de contestare a raporturilor de muncă prin demisie. Condiţii
(Curtea de Apel Bucureşti, secţia a VII-a civilă şi pentru cauze privind conflicte de muncă şi asigurări sociale, decizia civilă nr. 3498/R din 22 mai 2014)

Plata orelor suplimentare. Condiţii
(Curtea de Apel Bucureşti, secţia a VII-a civilă şi pentru cauze privind conflicte de muncă şi asigurări sociale, decizia civilă nr. 2341/ R din 3 aprilie 2014)

Motivele care determină concedierea. Noţiune şi efecte (Curtea de Apel Bucureşti, secţia a VII-a civilă şi pentru cauze privind conflicte de muncă şi asigurări sociale, decizia civilă nr. 3127/R din 30 aprilie 2014)
Petrică ARBĂNAŞ

Mădălina MIHALCEA

Cuvinte cheie: , , , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Ne bucurăm să aducem gândurile dumneavoastră la cunoştinţa comunităţii juridice şi publicului larg. Apreciem generozitatea dumneavoastră de a împărtăşi idei valoroase. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord, publicarea pe JURIDICE.ro nu semnifică asumarea de către noi a mesajului transmis de autor. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteţi ciţi aici. Pentru a publica pe JURIDICE.ro vă rugăm să luaţi în considerare Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice


Cont profesional
JURIDICE Comunicare

Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

Secţiuni          Noutăţi     Interviuri     Comunicate profesionişti        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică          Note de studiu     Studii
 
© 2003-2023 J JURIDICE.ro