Secţiuni » Arii de practică » Litigation » Drept penal
Drept penal
DezbateriCărţiProfesionişti

ICCJ. Înșelăciunea
13.11.2014 | Paula VÂRBAN

Secţiuni: Drept penal, RNSJ
JURIDICE - In Law We Trust

Înalta Curte de Casație și Justiție a hotărât că încercarea de a obţine, fără drept, sume de bani cu titlu de rambursare a taxei pe valoarea adăugată, pe baza efectuării de operaţiuni frauduloase în evidenţa contabilă a unei societăţi, săvârşită înainte de intrarea în vigoare a dispoziţiilor art. 8 din Legea nr. 241/2005, întruneşte elementele constitutive ale tentativei la infracţiunea de înşelăciune, astfel că incriminarea distinctă a faptei, prin dispoziţiile art. 8 din Legea nr. 241/2005 – Legea specială pentru prevenirea şi combaterea evaziunii fiscale -, nu conduce la concluzia că până la momentul intrării în vigoare a dispoziţiilor art. 8 din Legea nr. 241/2005 fapta nu era prevăzută de legea penală, în raport cu conţinutul Codului penal, ci la concluzia că faptelor săvârşite până la momentul menţionat le sunt aplicabile dispoziţiile Codului penal. (Decizia nr. 1341 din 17 aprilie 2013 pronunțată de Secția penală a Înaltei Curți de Casație și Justiție având ca obiect înșelăciunea)

Avocat Paula VÂRBAN

Cuvinte cheie: , , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

Autori JURIDICE.ro
Juristi
JURIDICE pentru studenti
JURIDICE NEXT

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

↑  Înapoi în partea de sus a paginii  ↑

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti