Secţiuni » Arii de practică » Litigation » Mediere
Mediere
DezbateriCărţiProfesionişti
 1 comentariu

Conferința Națională a Mediatorilor 2014, cu tema „Medierea – răspunsul unei societăți moderne la conflict”. Cum a fost


13 noiembrie 2014 | JURIDICE.ro

UNBR Caut avocat
JURIDICE by Night

Consiliul de Mediere a dat publicității miercuri, 12 noiembrie 2014, un comunicat cu privire la Conferința Națională a Mediatorilor 2014, cu tema „Medierea – răspunsul unei societăți moderne la conflict”, organizată la începutul lunii noiembrie, în Sala de conferințe a Consiliului Județean Timiș.

Evenimentul a reunit reprezentanți ai Ministerului Justiției, Ministerului Muncii, Curții de Apel Timișoara, Poliției Române, magistrați, cadre universitare și reprezentanți de marcă ai profesiilor liberale și ai mediului de afaceri.

În cadrul conferinței, Robert Cazanciuc a declarat: ”eu cred în mediere, în rolul ei de echilibru. Nu cred că medierea poate fi impusă prin norme, oamenii trebuie să conștientizeze că medierea este o cale de a-și rezolva mai ușor problemele, mai puțin costisitoare și mai discretă, un mijloc de a degreva instanțele de judecată”.

De asemenea, Lidia Barac, președintele Curții de Apel Timișoara, a afirmat că: “Medierea trebuie să fie mai mult decât un mijloc alternativ de soluționare a proceselor, ci un mijloc de educare a oamenilor”.

Din dezbateri a reieșit necesitatea unei mai mari implicări a asociațiilor profesionale în perfectarea unor forme de colaborare cu instituțiile statului în scopul promovării profesiei de mediator și a unei înțelegeri adecvate a ceea ce reprezintă medierea, ca activitate de interes public.

Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro, detalii aici!
JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă SmartBill şi My Justice.
Puteţi prelua gratuit în website-ul dumneavoastră fluxul de noutăţi JURIDICE.ro:
- Flux integral: www.juridice.ro/feed
- Flux secţiuni: www.juridice.ro/*url-sectiune*/feed
Pentru suport tehnic contactaţi-ne: tehnic@juridice.ro

Newsletter JURIDICE.ro


Social Media JURIDICE.roSubscribe
Notify of
1 Comment
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni          Noutăţi                                                                                                                          Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică