Dreptul securităţii sociale

Trimitere preliminară formulată de Tribunalul Sibiu: C-496/14, Văraru. UPDATE: Ordonanța Curții de Justiție


19 mai 2015 | Daniel-Mihail ȘANDRU

UNBR Caut avocat
Servicii JURIDICE.ro

19 mai 2015: Prin Ordonanța din 7 mai 2015, Curtea de Justiție a Uniunii Europene a stabilit că este vădit necompetentă să răspundă la întrebarea adresată de Tribunalul Sibiu (România) prin decizia din 9 octombrie 2014.

***

14 noiembrie 2014: Tribunalul Sibiu a adresat Curții de Justiție a Uniunii Europene următoarea întrebare preliminară, înregistrată la CJUE, C-496/14, Văraru:

„Prevederile art. 6 din Tratatul Uniuni Europene, art. 20, art. 21 alin. 1, art. 24 alin. 1, art. 34 alin. 1, 2, art. 52 din Carta drepturilor fundamentale a Uniunii Europene și art. c4 din Regulamentul CE nr. 883/2004 privind coordonarea sistemelor de securitate socială pot fi interpretate ca opunându-se unei reglementări interne precum OUG nr. 111/2010 care reglementează diferenţieri de tratament între copiii secunzi, terţi, etc. proveniţi dintr-o sarcină multiplă, cei primi proveniţi dintr-o sarcină multiplă, precum şi cei proveniţi dintr-o sarcină simplă”.

Lista tuturor trimiterilor preliminare formulate de către instanţele din România se află pe platforma IADUER.ro, proiect susţinut de JURIDICE.ro.

:: sursa: IADUER – un proiect CSDE, ARDAE şi FJR

Prof. univ. dr. Mihai ȘANDRU

Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Ne bucurăm să aducem gândurile dumneavoastră la cunoştinţa comunităţii juridice şi publicului larg. Apreciem generozitatea dumneavoastră de a împărtăşi idei valoroase. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord, publicarea pe JURIDICE.ro nu semnifică asumarea de către noi a mesajului transmis de autor. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteţi citi aici. Pentru a publica pe JURIDICE.ro vă rugăm să luaţi în considerare Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!
JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice.
Puteţi prelua gratuit în website-ul dumneavoastră fluxul de noutăţi JURIDICE.ro:
- Flux integral: www.juridice.ro/feed
- Flux secţiuni: www.juridice.ro/*url-sectiune*/feed
Pentru suport tehnic contactaţi-ne: tehnic@juridice.ro

Newsletter JURIDICE.ro


Social Media JURIDICE.roSubscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni          Noutăţi     Interviuri     Comunicate profesionişti        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică          Note de studiu     Studii