Secţiuni » Arii de practică » Business » Concurenţă
Concurenţă
DezbateriCărţiProfesionişti

Consiliul Concurenței a demarat o investigație pe piața comercializării de produse alimentare


14 noiembrie 2014 | JURIDICE.ro

UNBR Caut avocat
JURIDICE gratuit pentru studenti

Secţiuni: Concurență, Dreptul sanatatii

O acțiune de control pe piaţa comercializării de produse alimentare din România a fost declanșată de Consiliul Concurenței, întrucât există suspiciunea unor posibile încălcări a regulilor de concurenţă naţionale şi comunitare, potrivit unui comunicat.

Investigația vizează unele lanțuri de retail din România şi furnizori ai acestora: Auchan România SA, Carrefour România SA, România Hypermarche SA (Cora), Kaufland România SCS şi Trident Trans Tex. În cadrul acestui demers, Consiliul a efectuat inspecţii inopinate și a ridicat documente în vederea analizării acestora.

Bogdan Chiriţoiu, preşedintele Consiliului Concurenței, a declarat: „Aceasta este a doua investigaţie pe piaţa comercializării de produse alimentare. Avem noi indicii privind o posibilă fixare a preţurilor între unii retaileri şi furnizorii lor. Înţelegerile privind fixarea preţurilor reprezintă o serioasă abatere de la principiul liberei concurenţe pe piaţă, având ca efect prejudicierea consumatorilor”.

Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro, detalii aici!
JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă SmartBill şi My Justice.
Puteţi prelua gratuit în website-ul dumneavoastră fluxul de noutăţi JURIDICE.ro:
- Flux integral: www.juridice.ro/feed
- Flux secţiuni: www.juridice.ro/*url-sectiune*/feed
Pentru suport tehnic contactaţi-ne: tehnic@juridice.ro

Newsletter JURIDICE.ro


Social Media JURIDICE.roSubscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni          Noutăţi                                                                                                                          Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică