Secţiuni » Arii de practică » Business » Health & Pharma
Health & Pharma
CărţiProfesionişti

CEDO. Audiere în cauza Gherghina v. România. Accesul persoanelor cu dizabilități în clădirile universitare


18 noiembrie 2014 | JURIDICE.ro

UNBR Caut avocat
Servicii JURIDICE.ro

Marea Cameră a Curții Europene a Drepturilor Omului a organizat miercuri, 12 noiembrie 2014, o audiere în cauza Gherghina v. România cu privire la accesul persoanelor cu dizabilități în clădirile universităților.

Cauza privește presupusa îngrădire a dreptului la educație, studii universitare, a reclamantului din cauza lipsei de acces în clădire a persoanelor cu dizabilități, dar și din cauza unui presupus eșec în a oferi soluții alternative rezonabile.

Audierea este disponibilă aici.

Situația de fapt:
Reclamantul, Răzvan Mihai Gherghina, în timp ce era înscris la Facultatea de Marketing a Universității Brâncoveanu din Pitești, a suferit un accident în urma căruia a rămas paralizat, însă în timp situația i s-a îmbunătățit și a renunțat la scaunul cu rotile. Facultatea i-a permis să continue studiile acasă și reclamantul a încheiat primii doi ani de studiu.

În pofida a numeroase solicitări, Universitatea nu a efectuat lucrări pentru a permite persoanelor cu dizabilități accesul în clădire și, mai mult, nu i-a mai permis reclamantului să continue studiile acasă, acesta fiind nevoit să repete anul al treilea.

Reclamantul, bazându-se în principiu pe art. 2 din Protocolul nr. 1, consideră că a fost discriminat din cauza handicapului, fiindu-i imposibil să continue studiile în orașul natal sau în apropiere întrucât nu există clădiri care să permită accesul persoanelor cu dizabilități motorii.

Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Ne bucurăm să aducem gândurile dumneavoastră la cunoştinţa comunităţii juridice şi publicului larg. Apreciem generozitatea dumneavoastră de a împărtăşi idei valoroase. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord, publicarea pe JURIDICE.ro nu semnifică asumarea de către noi a mesajului transmis de autor. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteţi citi aici. Pentru a publica pe JURIDICE.ro vă rugăm să luaţi în considerare Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!
JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice.
Puteţi prelua gratuit în website-ul dumneavoastră fluxul de noutăţi JURIDICE.ro:
- Flux integral: www.juridice.ro/feed
- Flux secţiuni: www.juridice.ro/*url-sectiune*/feed
Pentru suport tehnic contactaţi-ne: tehnic@juridice.ro

Newsletter JURIDICE.ro


Social Media JURIDICE.ro



Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni          Noutăţi     Interviuri     Comunicate profesionişti        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică          Note de studiu     Studii