TOP LEGAL
Print Friendly, PDF & Email

Studiul Bribery & Corruption, ediția a II-a. Mihai Mareș prezintă situația din România
19.11.2014 | JURIDICE.ro


CONFERINTA VALERIU STOICA 2019

Global Legal Insights a dat publicității a doua ediție a studiului Bribery and Corruption, care tratează fenomenul corupției din perspectiva avocaților.

Situația din România este prezentată de avocatul Mihai Mareș de la Casa de avocatură MAREȘ / DANILESCU / MAREȘ.

Autorul român își începe articolul prin a face o scurtă prezentare a regimului juridic aplicabil faptelor de corupție, ilustrând mecanismele folosite de Stat pentru a lupta împotriva acestor fapte și succesul cu care a reușit să facă acest lucru de-a lungul anilor. Mihai Mareș prezintă date concrete privind condamnările pentru fapte de corupție și continuă prin a enumera marile dosare de corupție, cel mai recent fiind Dosarul EADS-Microsoft-Siveco.

Lucrarea continuă cu prezentarea activității de sprijinire a luptei împotriva corupției, precum și a politicilor din domeniu din ultimii doi ani, abordând atât problema corupției mici, cât și a marii corupții. Autorul susține că, în pofida rezultatelor pozitive obținute în perioada menționată, se observă o inconsitență la nivel politic în promovarea luptei împotriva corupției. Mihai Mareș face o analiză complexă a mitei și corupției din România, vorbind despre diferitele forme ale corupției, principalele instituții implicate în lupta directă împotriva corupției, implicațiile acestor infracțiuni la nivel internațional.

În ultima parte, autorul abordează corupția din perspectiva implicațiilor atât asupra persoanelor juridice, cât și asupra persoanelor fizice, subliniind faptul că vinovăția persoanelor juridice nu exclude vinovăția persoanelor fizice care au contribuit la comiterea faptelor. Secțiunea finală a studiului prezintă propuneri ale autorului pentru îmbunătățirea legislației.

Newsletter JURIDICE.ro
Youtube JURIDICE.ro
Instagram JURIDICE.ro
Facebook JURIDICE.ro
LinkedIn JURIDICE.ro

Aflaţi mai mult despre , , , , , ,
JURIDICE.ro utilizează şi recomandă SmartBill pentru facturare.

Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

CariereEvenimenteProfesioniştiRLWCorporate