Secţiuni » JURIDICE NEXT » Universitaria
Universitaria
GrileDezbateriCărţiStudenţi

Întrunirea Consiliului Național ELSA. Legea Educației și a Voluntariatului, în viziunea studenților


19.11.2014 | Bogdan MOȘESCU, Bogdan MOȘESCU
Secţiuni: UNIVERSITARIA
JURIDICE - In Law We Trust

ELSA România (Asociația Europeană a Studenților în Drept) desfășoară, în perioada 20-23 noiembrie 2014, Întrunirea Consiliului Național, la Hotel Silva din Bușteni. La eveniment vor participa 320 de studenți din 11 grupuri locale ELSA, 25 de reputați avocați și consilieri juridici și numeroși parteneri ai organizației studențești. Invitații de onoare ai întâlnirii sunt Tanja Sheikhiatalut, vicepreședintele Moot Court Competition, și Armin Khoshnewiszadeh, președintele ELSA International.

În cadrul Consiliului Național, reprezentanții ELSA vor prezenta strategia de dezvoltare a organizației pe termen mediu și lung și se vor forma noi grupuri de lucru pentru inițiative și actualizări legislative. Atelierele de lucru, printre altele, vor constitui un eficient mijloc prin care studenții de la Drept să propună noi abordări ale textelor legislative pentru Legea Educației Naționale și pentru Legea Voluntariatului, atât din perspectiva formei, cât mai ales a conținutului legii. De asemenea, studenții vor propune noi inițiative legislative pentru problematici curente ale României.

“Ne dorim ca acest Consiliu Național să reprezinte un bun prilej pentru implementarea strategiei de dezvoltare a organizației, pe care o pregătim de aproape un an, și care este în concordanță cu standardele internaționale. Credem că această întâlnire va construi o punte solidă între profesioniștii domeniului și studenți, iar componenta practică a evenimentului – atelierele de lucru – îi va ajuta pe studenți să prezinte propria viziune cu privire la proiectele derulate de organizație, dar și în ceea ce privește Grupul de Lucru pe Inițiative și Actualizări Legislative. Acesta din urmă, va permite exteriorizarea spiritului tânăr al celor mai buni studenți la Drept din România. Împreună cu președinții Grupurilor Locale am ales ca temă de lucru două legi foarte importante pentru tineri și considerăm că acestea au nevoie de o nouă abordare, una mai realistă, venită chiar de la beneficiarii acestor legi: tinerii. Spre exemplu, Legea Voluntariatului, în forma prezentă, nu conferă cadrul legislativ pentru punerea în aplicare a metodologiei de cuantificare a orelor considerate eligibile pentru voluntariat, iar noi ne dorim să identificăm o soluție viabilă”, declară Bogdan Moșescu, președintele ELSA România.

ELSA România a luat fiinţă în 1991, reunind aproximativ 1000 de membri din Arad, Braşov, Bucureşti, Cluj-Napoca, Constanţa, Craiova, Galaţi, Iaşi, Oradea, Sibiu, Suceava, Târgu-Mureș şi Timişoara.
Obiectivele ELSA sunt: promovarea oportunităţilor oferite studenţilor la Drept și tinerilor juriști de a dobândi cunoștințe noi despre alte culturi și sisteme legale, în spiritul dialogului critic și al cooperării academice, contribuţia în formarea unor viitori juriști cu o deschidere intelectuală cât mai largă și cu aptitudini profesionale cât mai bine dezvoltate și încurajarea studenţilor la Drept și a tinerilor juriști să acţioneze pentru binele societăţii.

Bogdan MOȘESCU
Președinte ELSA România

Cuvinte cheie: , , , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

Autori JURIDICE.ro
Juristi
JURIDICE pentru studenti
JURIDICE NEXT

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

↑  Înapoi în partea de sus a paginii  ↑

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti