Secţiuni » Arii de practică » Business » Concurenţă
Concurenţă
DezbateriCărţiProfesionişti

Consiliul Concurenței a demarat o investigație pe piața publicității


21 noiembrie 2014 | JURIDICE.ro

UNBR Caut avocat
JURIDICE gratuit pentru studenti

Secţiuni: Concurență

Consiliul Concurenței a dat publicității miercuri, 19 noiembrie 2014, un comunicat cu privire la investigația declanșată pentru verificarea unei posibile încălcări a regulilor de concurenţă de compania Publicis Groupe Holdings B.V. prin punerea în aplicare a concentrării economice realizate prin preluarea SC Zenith Media Communications SRL.

Publicis Groupe a achiziționat, în 2013, 80% din capitalul social al Zenith Media, fără a notifica autoritatea de concurență cu privire la operațiunea de preluare, punerea în aplicare a unei concentrări economice fără notificarea și autorizarea Consiliului fiind interzisă de lege. Cumpărătorul nu poate lua decizii privind compania achiziţionată, cum ar fi exercitarea dreptului de vot pentru a influenţa activitatea companiei, încheierea unor contracte, vinderea activelor, restructurarea companiei, etc., înainte ca autoritatea de concurenţă să analizeze operaţiunea din punct de vedere al legislaţiei în domeniu.

Consiliul Concurenței a efectuat o inspecţie inopinată la sediul social şi la punctul de lucru al SC Zenith Media Communications SRL. Documentele ridicate în cadrul acestei inspecţii se află în analiza autorităţii române de concurenţă, în cadrul procedurilor specifice investigaţiei.

Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro, detalii aici!
JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă SmartBill şi My Justice.
Puteţi prelua gratuit în website-ul dumneavoastră fluxul de noutăţi JURIDICE.ro:
- Flux integral: www.juridice.ro/feed
- Flux secţiuni: www.juridice.ro/*url-sectiune*/feed
Pentru suport tehnic contactaţi-ne: tehnic@juridice.ro

Newsletter JURIDICE.ro


Social Media JURIDICE.roSubscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni          Noutăţi                                                                                                                          Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică