Secţiuni » Secţiuni speciale
Asigurări pentru avocaţiCariere juridiceCărţi juridiceConferinţe juridiceDezbateri juridiceEvenimente juridiceGrile juridiceLawyers WeekProfesionişti
BarouriInternaţionalJurisprudenţă inedită CITRLegal DaysLifeNotariatReviste juridiceSistemul judiciarUniversitaria
Sistemul judiciar
Official partners: Consiliul Superior al Magistraturii, Ministerul Public şi Direcţia Naţională Anticorupţie
JURIDICE
PLATINUM+ PLATINUM Signature     

PLATINUM ACADEMIC
GOLD                       

VIDEO STANDARD
BASIC

Curtea de Apel Timișoara. A fost adoptat Ghidul ”Medierea – Un Drept”
21.11.2014 | JURIDICE.ro

JURIDICE - In Law We Trust

Curtea de Apel Timișoara a dat publicității joi, 20 noiembrie 2014, un comunicat cu privire la adoptarea Ghidului ”Medierea – Un Drept”, destinat atât cetățenilor, cât și magistraților și avocaților din România, cu precădere celor implicați în litigii de familie și cu minori, precum și în situația răpirilor internaționale de copii.

Ghidul este rezultatul direct al muncii unui colectiv de 56 de magistrați din România – de la Curțile de Apel Craiova, Timișoara și Cluj, 16 magistrați din Bulgaria – Tribunalul Sofia, 16 magistrați din Croația – Tribunalul Rijeka și alți 16 magistrați din Italia – Tribunalul Roma, alături de Asociația Differenza Donna și a fost dezvoltat în cadrul proiectului cu finanțare europeană nerambursabilă intitulat ”Comunicare Judiciară Interculturală în Medierea Familială”.

Ghidul conține informații concrete cu privire la mediere, ca metodă alternativă și mult mai rapidă și mai ieftină de soluționare a litigiilor de natură familială, iar la acest Ghid se adaugă și un CD, care la rândul său conține o sinteză a celor mai bune practici privind medierea în cazurile de litigii de familie cu elemente de extraneitate, inclusiv în cazul răpirilor internaționale de copii.

Atât Ghidul, cât și Sinteza pot fi accesate de pe pagina de internet a Curții de Apel Craiova, precum și de pe pagina dedicată proiectului.

Începând de luni, 17 noiembrie 2014, a început distribuirea de broșuri, atât către cetățeni, cât și către Barourile Timiș, Arad și Caraș Severin.


Aflaţi mai mult despre , , , , ,

Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!JURIDICE utilizează şi recomandă SmartBill JURIDICE gratuit pentru studenţi

Securitatea electronică este importantă pentru avocaţi [Mesaj de conştientizare susţinut de FORTINET]
Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.