Varia
JURIDICE

Conferința finală a proiectului „Drink and Drive – Schimb de bune practici în vederea elaborării unui program specific de reabilitare a persoanelor condamnate pentru infracțiuni săvârșite pe fondul conducerii autovehiculelor sub influența băuturilor alcoolice”. Cum a fost


21 noiembrie 2014 | JURIDICE.ro
Secţiuni: VARIA
JURIDICE - In Law We Trust
UNBR Caut avocat
Servicii JURIDICE.ro

Ministerul Justiției a dat publicității joi, 20 noiembrie 2014, un comunicat cu privire la conferința finală a proiectului Drink and Drive – Schimb de bune practici în vederea elaborării unui program specific de reabilitare a persoanelor condamnate pentru infracțiuni săvârșite pe fondul conducerii autovehiculelor sub influența băuturilor alcoolice”, eveniment ce a avut loc în aceeași zi la București.

La eveniment a participat Alin Lucian Antochi, secretar de stat în Ministerul Justiției, care a declarat următoarele: „Programul elaborat în cadrul proiectului răspunde nu doar nevoilor sistemului de probaţiune, ci şi unor nevoi de ordin social, având rolul de a contribui la prevenirea săvârşirii de noi infracţiuni la regimul circulaţiei rutiere şi implicit, la un trafic desfăşurat în condiţii de mai mare siguranţă. De asemenea, România ocupă, din păcate, unul din primele locuri în ceea privește decesele provocate de accidente rutiere și de aceea autoritățile își doresc scăderea drastică a acestui fenomen. Consumul de băuturi alcoolice și apoi conducerea unui autovehicul sub influența acestor băuturi reprezintă un factor care generează mari probleme în trafic. Cred că sunt 96 de decese la un milion de locuitori la nivelul anului 2012 și dorim să scădem drastic această cifră, iar inițiative precum proiectul “Drink and Drive” ar trebui implementate și derulate și pe viitor în România, în colaborare cu parteneri străini, folosind expertiza lor în aceste probleme”.

De asemenea, Iuliana Cărbunaru, directorul Direcției Naționale de Probațiune, a afirmat următoarele: „Prin acest program ne propunem ca persoanele condamnate pentru conducerea sub influența alcoolului aflate în supravegherea serviciilor de probațiune să nu mai urce pe viitor la volanul unui autovehicul după ce au consumat alcool. În acest mod putem contribui la creșterea siguranței în trafic și, implicit, la diminuarea numărului de victime.”

Cuvinte cheie: , , , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Ne bucurăm să aducem gândurile dumneavoastră la cunoştinţa comunităţii juridice şi publicului larg. Apreciem generozitatea dumneavoastră de a împărtăşi idei valoroase. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord, publicarea pe JURIDICE.ro nu semnifică asumarea de către noi a mesajului transmis de autor. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteţi ciţi aici. Pentru a publica pe JURIDICE.ro vă rugăm să luaţi în considerare Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice


Cont profesional
JURIDICE Comunicare

Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

Secţiuni          Noutăţi     Interviuri     Comunicate profesionişti        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică          Note de studiu     Studii
 
© 2003-2023 J JURIDICE.ro