Secţiuni » Flux noutăţi
Flux noutăţi
Newsletters
ArticoleJurisprudenţăLegislaţieCariereEvenimenteCărţiComunicate profesioniştiAvocaturăExecutoriNotariatSistemul judiciarJURIDICE NEXT

Laura Codruța Kovesi vrea un buget mai mare, mai mulți procurori și un sediu nou pentru DNA


21 noiembrie 2014 | JURIDICE.ro

UNBR Caut avocat
JURIDICE gratuit pentru studenti

Secţiuni: Flux informații

Laura Codruța Kovesi, Procuror șef DNA, a declarat, în cadrul unui interviu pentru publicația Ziare.com, că instituția pe care o conduce are nevoie de un buget mai mare, un sediu nou și de mai mulți procurori. De la 1 ianuarie și până în prezent, DNA a indisponibilizat bunuri și valori de peste 140 milioane euro.

Șefa DNA a continuat prin a afirma: „în hotărârile de condamnare în dosarele DNA pronunțate anul acesta s-a dispus confiscarea a 30 de milioane de euro. Atât trebuie să intre în bugetul statului, dacă îi confiscă ANAF și celelalte instituții responsabile. Suntem foarte atenți la felul în care se execută măsurile asigurătorii.
DNA este un contributor serios la bugetul de stat. Toți vrem bani mai mulți și în fiecare an când se face bugetul sunt discuții unde tăiem și unde mai punem. Sper ca anul acesta să nu existe această discuție în cazul DNA.”

Laura Codruța Kovesi a cerut mai mulți procurori: „În 4.800 de dosare lucrează aproximativ 90 de procurori. Tot ce se vede se face cu 90 de procurori. O activitate complexă cu număr redus de procurori.
În ultimul an și jumătate, în DNA au venit 30 de noi procurori, o parte au venit de la alte structuri de Parchet, știam că sunt foarte buni și i-am contactat. Sunt și procurori care au plecat de la DNA la alte structuri.
Am majorat schema cu 50 de polițiști anul acesta. Dar din perspectiva ultimelor modificări legislative și a recentelor decizii CCR, cred că se impune majorarea numărului de procurori.
Deocamdată n-am cerut, vom evalua la sfârșitul anului pe baza datelor statistice. Avem nevoie să fim sprijiniți cu un buget corespunzător, să extindem resursa umană.”

De asemenea, procurorul ar dori și un sediu nou: „În momentul în care instanța pronunță o hotărâre de condamnare, bunurile și banii indisponibilizați trec automat în proprietatea statului. De exemplu, hotărârea dispune confiscarea unui milion de euro dintr-un cont bancar și a 5 imobile. ANAF trebuie să ia banii din contul în care se găsesc pentru a-i muta în buget. Iar proprietățile imobiliare trec în proprietatea statului.
Unul dintre motivele invocate de Finanțe pentru neexecutarea hotărârilor este că nu se pot vinde imobile la preț bun de piață. Nu trebuie să le vinzi. Multe instituții se plâng că nu au sedii. Și DNA are nevoie de un sediu mai mare. De ce să plătim chirie sau să cumpărăm un sediu?
Sunt atâtea imobile indisponibilizate care pot fi folosite pentru a fi date instituțiilor publice, grădinițe, școli, poate spitale.
O să încerc anul acesta să verific toate imobilele confiscate în baza dosarelor DNA pentru că avem nevoie de un nou sediu și am să fac demersuri să îl primim”.

 

Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro, detalii aici!
JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă SmartBill şi My Justice.
Puteţi prelua gratuit în website-ul dumneavoastră fluxul de noutăţi JURIDICE.ro:
- Flux integral: www.juridice.ro/feed
- Flux secţiuni: www.juridice.ro/*url-sectiune*/feed
Pentru suport tehnic contactaţi-ne: tehnic@juridice.ro

Newsletter JURIDICE.ro


Social Media JURIDICE.roSubscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni          Noutăţi                                                                                                                          Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică