« Flux noutăţi
Selected Top LegalVideo
JurisprudenţăCEDOCJUECCRÎCCJJurisprudenţa curentă ÎCCJDezlegarea unor chestiuni de dreptRILCurţi de apelTribunaleJudecătorii
Noutăţi legislativeProiecte legislativeMOF - Monitorul Oficial al RomânieiJOUE - Jurnalul Oficial al Uniunii Europene
Noutăţi legislative
 

Zile libere cu ocazia Summit-ului NATO
24.03.2008 | JURIDICE.ro, SAVESCU & ASOCIATII

JURIDICE - In Law We Trust Video juridice

In Monitorul Oficial nr. 216 din 20 martie 2008 a fost publicata Hotararea Guvernului 297/2008 privind stabilirea unor masuri pentru desfasurarea, in bune conditii, a Summitului NATO organizat la Bucuresti in perioada 2-4 aprilie 2008.

Zilele de 2, 3 si 4 aprilie 2008 au fost stabilite zile libere, pentru salariatii din sectorul public care isi desfasoara activitatea in municipiul Bucuresti.

Totusi, pentru compensarea timpului de munca din aceste “zile libere” se va lucra in zilele de 12 aprilie, 19 aprilie si 10 mai 2008. Prestarea muncii in aceste zile nu confera dreptul de salarizare suplimentara sau acordarea de timp liber corespunzator.

Regimul special al zilelor libere in perioada 2-4 aprilie nu se aplica:
a) personalului din sectorul public angrenat in organizarea si desfasurarea Summitului NATO;
b) personalului din unitatile sanitare cu paturi si celui implicat in acordarea asistentei medicale de urgenta;
c) personalului din unitatile care asigura servicii publice;
d) personalului din sectorul public care desfasoara activitati cu publicul.

Totusi, ultimul articol al actului normative prevede ca in aplicarea derogarilor de la regimul special al zilelor libere “autoritatile si institutiile publice vor stabili serviciile publice care vor functiona in regim normal in zilele de 2, 3 si 4 aprilie 2008”.

Intrucat instantele judecatoresti desfasoara activitati cu publicul, pentru ca si magistratii si personalul auxiliar sa poata beneficia de regimul instituit de actul normativ, este nevoie de decizii speciale in acest sens.

Pentru STIRI.JURIDICE, SAVESCU & ASOCIATII

Cuvinte cheie:
Secţiuni: Lege 9 | Toate secţiunile
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

Lex Discipulo Laus Încurajăm utilizarea RNPM - Registrul Naţional de Publicitate Mobiliară Securitatea electronică este importantă pentru avocaţi
Mesaj de conştientizare susţinut de FORTINET
JURIDICE utilizează SmartBill

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


.
PLATINUM Signature      

PLATINUM  ACADEMIC

GOLD                        

VIDEO   STANDARD