Secţiuni » Arii de practică
BusinessAchiziţii publiceAfaceri transfrontaliereAsigurăriBankingConcurenţăConstrucţiiCorporateComercialCyberlawEnergieFiscalitateFuziuni & AchiziţiiGamblingHealth & PharmaInfrastructurăInsolvenţăMedia & publicitatePiaţa de capitalProprietate intelectualăTelecomTransporturi
ProtectiveData protectionDreptul familieiDreptul munciiDreptul sportuluiProtecţia consumatorilorProtecţia mediului
LitigationArbitrajContencios administrativContravenţiiDrept penalMediereProcedură civilăRecuperare creanţe
Materii principale: CyberlawDreptul Uniunii EuropeneDrept constituţionalDrept civilProcedură civilăDrept penalDreptul muncii
Banking
DezbateriCărţiProfesionişti
CMS CMK
 

Decizia Băncii Centrale Europene privind punerea în aplicare a celui de-al treilea program de achiziționare de obligațiuni garantate
24.11.2014 | Elena ALBU

JURIDICE - In Law We Trust

În Jurnalul Oficial al Uniunii Europene, seria L 335, a fost publicată Decizia Băncii Centrale Europene privind punerea în aplicare a celui de-al treilea program de achiziționare de obligațiuni garantate.

Obiectul deciziei: În conformitate cu articolul 18.1 din Statutul Sistemului European al Băncilor Centrale și al Băncii Centrale Europene, Banca Centrală Europeană (BCE) împreună cu băncile centrale naționale ale statelor membre a căror monedă este euro pot interveni pe piețele financiare, între altele, prin operațiuni directe de vânzare și cumpărare de instrumente tranzacționabile. La 4 septembrie 2014, Consiliul guvernatorilor a decis inițierea unui nou program de achiziționare de obligațiuni garantate (covered bond purchase programme) (denumit în continuare „CBPP3”). Împreună cu programul de achiziție de titluri garantate cu active și operațiunile țintite de refinanțare pe termen mai lung, CBPP3 va contribui la transmiterea politicii monetare, va facilita furnizarea de credite către economia zonei euro, va genera propagarea de natură pozitivă către alte piețe și, prin urmare, va relaxa orientarea politicii monetare a BCE și va contribui la întoarcerea ratelor inflației la niveluri mai apropiate de 2%. Prin prezenta decizie se inițiază CBPP3 în cadrul căruia băncile centrale din Eurosistem vor achiziționa obligațiuni garantate eligibile. Obligațiunile garantate eligibile pot fi achiziționate de către băncile centrale din Eurosistem de la contrapărți eligibile pe piețele primare și secundare în conformitate cu criteriile de eligibilitate a contrapărților.

Prezenta decizie intră în vigoare în ziua următoare datei publicării pe website-ul BCE.

Elena ALBU

PLATINUM+
PLATINUM Signature       

PLATINUM  ACADEMIC

GOLD                                

VIDEO STANDARD
Aflaţi mai mult despre , , , , , ,

Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. Vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici.
JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului.

Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!
Securitatea electronică este importantă pentru avocaţi
 Mesaj de conştientizare susţinut de FORTINET
JURIDICE utilizează şi recomandă SmartBill

Lex Discipulo Laus

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.