Secţiuni » Arii de practică » Business » Banking
Banking
DezbateriCărţiProfesionişti

Decizia Băncii Centrale Europene privind punerea în aplicare a celui de-al treilea program de achiziționare de obligațiuni garantate
24.11.2014 | Elena ALBU

Secţiuni: Banking, Dreptul Uniunii Europene, Jurnalul Oficial al Uniunii Europene, Lege 9
JURIDICE - In Law We Trust

În Jurnalul Oficial al Uniunii Europene, seria L 335, a fost publicată Decizia Băncii Centrale Europene privind punerea în aplicare a celui de-al treilea program de achiziționare de obligațiuni garantate.

Obiectul deciziei: În conformitate cu articolul 18.1 din Statutul Sistemului European al Băncilor Centrale și al Băncii Centrale Europene, Banca Centrală Europeană (BCE) împreună cu băncile centrale naționale ale statelor membre a căror monedă este euro pot interveni pe piețele financiare, între altele, prin operațiuni directe de vânzare și cumpărare de instrumente tranzacționabile. La 4 septembrie 2014, Consiliul guvernatorilor a decis inițierea unui nou program de achiziționare de obligațiuni garantate (covered bond purchase programme) (denumit în continuare „CBPP3”). Împreună cu programul de achiziție de titluri garantate cu active și operațiunile țintite de refinanțare pe termen mai lung, CBPP3 va contribui la transmiterea politicii monetare, va facilita furnizarea de credite către economia zonei euro, va genera propagarea de natură pozitivă către alte piețe și, prin urmare, va relaxa orientarea politicii monetare a BCE și va contribui la întoarcerea ratelor inflației la niveluri mai apropiate de 2%. Prin prezenta decizie se inițiază CBPP3 în cadrul căruia băncile centrale din Eurosistem vor achiziționa obligațiuni garantate eligibile. Obligațiunile garantate eligibile pot fi achiziționate de către băncile centrale din Eurosistem de la contrapărți eligibile pe piețele primare și secundare în conformitate cu criteriile de eligibilitate a contrapărților.

Prezenta decizie intră în vigoare în ziua următoare datei publicării pe website-ul BCE.

Elena ALBU

Cuvinte cheie: , , , , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

JURIDICE CORPORATE
JURIDICE MEMBERSHIP
Juristi
JURIDICE pentru studenti

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti