Noutăţi legislativeProiecte legislativeMonitorul Oficial al RomânieiJurnalul Oficial al Uniunii Europene
 
Noutăţi legislative
 
Print Friendly, PDF & Email

Constrangeri bugetare pentru autoritatile locale
24.03.2008 | JURIDICE.ro, SOVA & ASOCIATII


CONFERINTA VALERIU STOICA 2019

In Monitorul Oficial nr. 217/21 martie 2008, a fost publicata Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 28/2008 pentru modificarea si completarea Legii nr. 273/2006 privind finantele publice locale.

In sensul dispozitiilor modificatoare, finantarile rambursabile sunt definite ca acele obligatii ale institutiilor publice locale provenite din finantari angajate prin instrumentele datoriei publice locale, pe baze contractuale sau garantate de catre autoritatile administratiei publice locale.

Se mai arata ca orice persoana subiect al unui raport juridic fiscal, inclusiv operatorul economic, institutia publica si institutia publica locala, care are organizata o entitate, cu sau fara personalitate juridica, la alta adresa decat sediul social al subiectului respectiv, cu minimum 5 persoane care realizeaza venituri din salarii, are obligatia sa solicite inregistrarea fiscala a entitatii respective, ca platitoare de salarii si de venituri asimilate salariilor.

Inregistrarea fiscala a entitatii se va face la organul fiscal din subordinea Agentiei Nationale de Administrare Fiscala in a carui raza teritoriala se afla adresa unde se desfasoara efectiv activitatea acelei entitati.

Incepand cu acest an, autoritatilor administratiei publice locale li se da posibilitatea de a cuprinde in bugetele locale investitii a caror finantare este asigurata din venituri proprii numai daca au asigurate integral veniturile necesare acoperirii cheltuielilor curente.

Pentru STIRI.JURIDICE, SOVA & ASOCIATII

Newsletter JURIDICE.ro
Youtube JURIDICE.ro
Instagram JURIDICE.ro
Facebook JURIDICE.ro
LinkedIn JURIDICE.ro

Aflaţi mai mult despre
JURIDICE.ro utilizează şi recomandă SmartBill pentru facturare.

Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

CariereEvenimenteProfesioniştiRLWCorporate