Secţiuni » Arii de practică » Litigation » Drept penal
Drept penal
DezbateriCărţiProfesionişti

Modul de prezentare a unui primar în fața judecătorilor, apreciat scandalos de MCA


24 noiembrie 2014 | JURIDICE.ro

UNBR Caut avocat
JURIDICE gratuit pentru studenti

Secţiuni: Drept penal

Centrul pentru Monitorizarea și Combaterea Antisemitismului (MCA România) a sesizat joi, 20 noiembrie 2014, Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție cu privire la noua înfățișare a lui Radu Mazăre, primarul Constanței, care amintește de Adolf Hitler, informează HotNews.ro.

MCA România consideră că: ”gestul primarului Radu Mazăre, cel de a se prezenta public și în fața judecătorilor cu o înfățișare (tunsoare, mustață) care o copiază pe cea a lui Adolf Hitler, ca fiind scandalos și provocator. La numai două zile după ce un cetățean român, etnic german, a devenit Președintele României, primarul Radu Mazăre a apărut public cu o tunsoare de tip Adolf Hitler. Este o dovadă, credem noi, de sfidare deliberată care susține atât solicitările noastre repetate cu privire la promulgarea Legii nr. 107/2006, în ultima ei formă modificată, cât și avertizările noastre repetate cu privire la tolerarea unor astfel de apariții publice a unor funcționari publici care sunt retribuiți inclusiv din taxele și impozitele plătite de toți cetățenii români, indiferent de apartenența lor etnică, religioasă, etc.

Edilul constănțean a mai fost acuzat de fapte similare în 2009, când a defilat în public în uniformă nazistă, însă nu a fost sancționat.

Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro, detalii aici!
JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă SmartBill şi My Justice.
Puteţi prelua gratuit în website-ul dumneavoastră fluxul de noutăţi JURIDICE.ro:
- Flux integral: www.juridice.ro/feed
- Flux secţiuni: www.juridice.ro/*url-sectiune*/feed
Pentru suport tehnic contactaţi-ne: tehnic@juridice.ro

Newsletter JURIDICE.ro


Social Media JURIDICE.roSubscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni          Noutăţi                                                                                                                          Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică