Secţiuni » Arii de practică » Litigation » Procedură civilă
Procedură civilă
ConferinţeDezbateriCărţiProfesionişti

ICCJ. Partajare bunuri mobile şi imobile. Conflict negativ de competenţă
25.11.2014 | Corina CIOROABĂ

Secţiuni: Jurisprudența ÎCCJ, Procedură civilă, RNSJ
JURIDICE - In Law We Trust

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a hotărât că, în cazul în care, iniţial, reclamanta prin cererea de chemare în judecată a solicitat partajarea atât a unor bunuri mobile, cât şi a unui bun imobil, care, în temeiul art. 13 alin. (1) C. proc. civ. (art. 117 NCPC), atrăgea competenţa judecătoriei în circumscripţia căreia se afla imobilului, iar, ulterior, la primul termen de judecată, reclamanta îşi modifică cererea, în sensul renunţării la capătul de cerere privind partajarea bunului imobil, nu mai există nici un temei legal pentru ca instanţa în circumscripţia căreia se afla imobilul să rămână învestită cu soluţionarea acţiunii, impunându-se trimiterea cauzei spre soluţionare la instanţa domiciliului pârâtei. (Decizia nr. 381 din 5 februarie 2014 pronunţată de Secţia I civilă Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie având ca obiect conflict negativ de competenţă)

Corina CIOROABĂ

Cuvinte cheie: , , , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

JURIDICE CORPORATE
JURIDICE MEMBERSHIP
Juristi
JURIDICE pentru studenti

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti