Secţiuni » Arii de practică » Litigation » Drept penal
Drept penal
DezbateriCărţiProfesionişti

ICCJ. Grup infracțional organizat
25.11.2014 | Paula VÂRBAN

Secţiuni: Drept penal, RNSJ
JURIDICE - In Law We Trust

În conformitate cu dispoziţiile art. 7 alin. (2) din Legea nr. 39/2003, pedeapsa pentru iniţierea sau constituirea unui grup infracţional organizat ori aderarea sau sprijinirea sub orice formă a unui astfel de grup nu poate fi mai mare decât sancţiunea prevăzută de lege pentru infracţiunea cea mai gravă care intră în scopul grupului infracţional organizat.
În cazul în care în scopul grupului infracţional organizat intră infracţiunea de falsificare a instrumentelor de plată electronică prevăzută în art. 24 alin. (1) din Legea nr. 365/2002, infracţiunea de deţinere de echipamente în vederea falsificării instrumentelor de plată electronică prevăzută în art. 25 din Legea nr. 365/2002 şi infracţiunea de efectuare de operaţiuni financiare în mod fraudulos prevăzută în art. 27 alin. (1) din Legea nr. 365/2002, sancţiunea prevăzută de lege pentru infracţiunea cea mai gravă care intră în scopul grupului infracţional organizat, în sensul art. 7 alin. (2) din Legea nr. 39/2003, este sancţiunea prevăzută de lege pentru infracţiunea de falsificare a instrumentelor de plată electronică (închisoarea de la 3 la 12 ani), chiar dacă inculpaţii sunt condamnaţi numai pentru infracţiunea de deţinere de echipamente în vederea falsificării instrumentelor de plată electronică, săvârşirea infracţiunii de falsificare a instrumentelor de plată electronică şi săvârşirea infracţiunii de efectuare de operaţiuni financiare în mod fraudulos fiind împiedicate de intervenţia organelor de urmărire penală. (Decizia nr. 2325 din 2 iulie 2013 pronunțată de Secția penală a Înaltei Curți de Casație și Justiție având ca obiect grup infracțional organizat)

Avocat Paula VÂRBAN

Cuvinte cheie: , , , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

Autori JURIDICE.ro
Juristi
JURIDICE pentru studenti
JURIDICE NEXT

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

↑  Înapoi în partea de sus a paginii  ↑

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti