Secţiuni » Noutăţi
Flux noutăţi
AnunţuriEnglishInternaţionalJURIDICE.ro

Procurori. Validare partiala a concursului pentru functii de conducere
27.03.2008 | JURIDICE.ro

JURIDICE - In Law We Trust

COMUNICAT

Azi, 27 martie 2008, Plenul Consiliului Superior al Magistraturii a validat partial rezultatele concursului/examenului pentru numirea in functii de conducere a procurorilor.

De asemenea, a amanat discutarea validarii rezultatelor concursului/examenului pentru numirea in urmatoarele functii de conducere:
– Procuror General la Parchetul de pe langa Curtea de Apel Pitesti,
– Prim procuror la Parchetul de pe langa Tribunalul Bucuresti,
– Prim procuror la Parchetul de pe langa Judecatoria sector 5 Bucuresti,
– Prim procuror la Parchetul de pe langa Judecatoria Craiova.

Prin Hotararea Plenului Consiliului Superior al Magistraturii nr. 642/20.09.2007 a fost aprobata organizarea concursului sau examenului pentru numirea in functii de conducere a judecatorilor si procurorilor la curtile de apel, tribunale si judecatorii precum si la parchetele de pe langa acestea, in perioada 28 octombrie – 25 noiembrie 2007.

Concursul sau examenul pentru numirea in functii de conducere a procurorilor a fost organizat pentru ocuparea unui numar de 53 functii de conducere vacante la parchetele de pe langa curtile de apel, tribunale si judecatorii, dupa cum urmeaza: 3 posturi de procuror general, 4 posturi de procuror general adjunct, 29 posturi de prim procuror si 17 posturi de prim procuror adjunct.

Au fost depuse, in termenul legal, 39 candidaturi de catre 39 de candidati.
Comisia de organizare a concursului a respins un numar de 3 candidaturi.

Nu au fost inregistrate candidaturi pentru 27 functii de conducere (10 functii de prim procuror, 15 functii de prim procuror adjunct, 1 functie de procuror general si 1 functie de procuror general adjunct).

Calendarul concursului a fost devansat deoarece la data de 29.11.2007 toate cele 32 de lucrari de la testarea scrisa privind managementul, comunicarea si resursele umane, desfasurata la data de 25 noiembrie 2007, au fost ridicate de Directia Nationala Anticoruptie pentru cercetari penale, in vederea clarificarii suspiciunilor de fraudare a concursului/examenului de ocupare a unor functii de conducere din cadrul parchetelor.

La data de 17 decembrie 2007, prin adresa nr.197/P/2007, Directia Nationala Anticoruptie a restituit la sediul Institutului National al Magistraturii, in stare corespunzatoare, 28 de lucrari ale candidatilor procurori de la testarea scrisa privind managementul, comunicarea si resursele umane. Prin aceeasi adresa se mentioneaza faptul ca un numar de 4 lucrari au fost retinute in vederea continuarii cercetarilor, cu privire la acestea existand indicii de fraudare a examenului.

COMPUNEREA COMISIEI DE EXAMINARE

Prin Hotararea nr. 708/18. 10.2007 Plenul Consiliului Superior al Magistraturii a aprobat componenta Comisiei de examinare a participantilor la concursul sau examenul pentru numirea in functii de conducere a procurorilor, astfel: Presedinte – Gabriela Ghita, membri: Florica Marin, Vasile Luha, Dinu Galca, Irina Berar, Emanoil Muscalu si Robert Cazanciuc si membrii supleanti: Eugen Cojocaru, Florentina Dragomir, Tamara Manea, Gabriela Chitu, Otilia Abram, Aurel Mascas, Valentin Mirisan, Dan Ardelea, Mariana Iordache, Catalin Luca si Cristina Vasiloiu.

Prin Hotararea nr. 10/23.11.2007 Comisia de organizare a concursului sau examenului pentru numirea in functii de conducere a judecatorilor si procurorilor a luat act de imposibilitatea de prezentare a domnului Robert Cazanciuc, desemnat specialist in comunicare in cadrul comisiei de examinare si, fata de imposibilitatea constituirii legale a comisiei de examinare, in conformitate cu dispozitiile art. 29 alin. 1 cu referire la art. 36 alin. 1 si 2 din Regulament, a dispus inlocuirea sa de drept cu membrul supleant domnul Catalin Luca – specialist in comunicare.

DESFASURAREA PROBELOR CONCURSULUI SAU EXAMENULUI

Conform Regulamentului de organizare si desfasurare a concursului sau examenului pentru numirea in functii de conducere a judecatorilor si procurorilor concursul sau examenul consta in prezentarea unui proiect referitor la exercitarea atributiilor specifice functiei de conducere si in probe scrise privind managementul, comunicarea, resursele umane, capacitatea candidatului de a lua decizii si de a-si asuma raspunderea, rezistenta la stres precum si un test psihologic.

1. Prima proba constand in testarea psihologica, evaluarea capacitatii candidatului de a lua decizii si de a-si asuma raspunderea precum si verificarea rezistentei la stres s-a desfasurat in doua etape, conform art. 32 din Regulament, respectiv: aplicarea unui test scris si sustinerea unui interviu in fata comisiilor de psihologi, desemnati prin Hotararea Plenului Consiliului Superior al Magistraturii nr. 705/1810.2007.
Aplicarea testului scris a avut loc la data de 28 octombrie 2007, din cei 35 candidati, ale caror dosare au fost admise, fiind prezenti un numar de 34 candidati.
La data de 30 octombrie 2007, cei 34 candidati au sustinut interviul in fata comisiilor de psihologi, toti primind calificativul "recomandabil".

2. In perioada 14-16 noiembrie 2007, candidatii au sustinut proba orala a prezentarii proiectului referitor la exercitarea atributiilor specifice functiei de conducere, toti obtinand nota de trecere.

3. La sustinerea testarii scrise privind managementul, comunicarea si resursele umane care a avut loc la data de 25.11.2007, la Universitatea Crestina Dimitrie Cantemir, au participat 32 de candidati.

Au fost formulate 5 contestatii la barem, toate fiind respinse de catre toti membrii Comisiei de examinare.
Procesul verbal privind solutionarea contestatiilor la barem de catre comisia de examinare a candidatilor procurori a fost publicat, la data de 27 noiembrie 2007 pe paginile de internet ale Consiliului Superior al Magistraturii si ale Institutului National al Magistraturii, in conformitate cu dispozitiile art. 39 alin. 6 din Regulament.
Prin respingerea tuturor contestatiilor la baremul de evaluare si notare, acesta a ramas definitiv.

Urmeaza ca Sectia pentru Procurori a Consiliului Superior al Magistraturii sa dispuna numirea procurorilor in functiile de conducere.

Judecator Cecilia Morariu,
Purtator de cuvant al Consiliului Superior al Magistraturii

Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. Vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici.
JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului.

Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!

JURIDICE utilizează şi recomandă SmartBill

JURIDICE gratuit pentru studenţi

Securitatea electronică este importantă pentru avocaţi [Mesaj de conştientizare susţinut de FORTINET]

JURIDICE recomandă e-Consultanta, consultantul tău personal în finanţare


Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.