Secţiuni » Noutăţi
Flux noutăţi
AnunţuriEnglishInternaţionalJURIDICE.ro

Luare de mita de trei ori intr-un an
28.03.2008 | JURIDICE.ro, DNA

JURIDICE - In Law We Trust

COMUNICAT

Procurorii din cadrul Directiei Nationale Anticoruptie au dispus trimiterea in judecata a inculpatilor BAICULESCU VASILE, primarul comunei Brahasesti, jud. Galati, in sarcina caruia au fost retinute trei infractiuni de luare de mita, participatie improprie la infractiunea de fals in inscrisuri sub semnatura privata in legatura directa cu infractiunea de luare de mita, participatie improprie la infractiunea de fals intelectual la legea contabilitatii in legatura directa cu infractiunea de luare de mita, si PASCARU CONSTANTIN, viceprimarul aceleiasi localitati, pentru complicitate la infractiunea de luare de mita.

In rechizitoriul intocmit, procurorii au retinut urmatoarea stare de fapt:
In cursul anului 2007, inculpatul Baiculescu Vasile, primarul comunei Brahasesti, jud. Galati a pretins, in mod repetat, de la un denuntator suma de 27.842 euro, reprezentand 10% din valoarea a doua contracte de lucrari (avand ca obiect modernizarea unui drum si construirea unei gradinite) incheiate intre societatea administrata de denuntator si Consiliul Local Brahasesti. Din suma pretinsa, inculpatul a primit in mai multe transe 11.500 RON pentru a-si indeplini atributiile de serviciu constand in semnarea contractelor si plata facturilor emise pentru lucrarile executate.

In acelasi an, Baiculescu Vasile a mai pretins, in mod repetat, de la alt denuntator, suma de 25.086,13 euro, reprezentand 10% din valoarea a trei contracte incheiate intre societatea administrata de denuntator si Consiliul Local Brahasesti, contracte avand ca obiect reabilitarea a doua scoli din comuna respectiva. Din suma pretinsa, inculpatul a primit ulterior 29.159 RON, in mai multe transe, pentru a-si indeplini atributiile de serviciu constand in receptionarea lucrarilor executate, acceptarea la plata a facturilor emise si virarea in contul beneficiarului, pe baza dispozitiilor de plata bugetara, a sumelor necesare onorarii facturilor.

In cursul anului 2007, inculpatul Baiculescu Vasile a pretins in mod repetat de la alti doi denuntatori suma de 9.073,53 euro, reprezentand 10% din valoarea unui contract incheiat in acelasi an intre o firma administrata de cei doi denuntatori si Consiliul Local Brahasesti. Contractul avea ca obiect realizarea unei lucrari de alimentare cu apa a doua sate din comuna Brahasesti. in cursul lunii noiembrie 2007, prin intermediul inculpatului Pascaru Constantin, viceprimarul aceleiasi localitati, inculpatul Baiculescu Vasile a primit suma de 20.000 RON pentru a-si indeplini atributiile de serviciu constand in semnarea contractului, receptionarea lucrarilor si plata facturilor emise pentru lucrarile executate.

In cursul serii de 10 decembrie 2007, procurorii Directiei Nationale Anticoruptie au dispus retinerea inculpatilor Baiculescu Vasile si Pascaru Constantin pentru 24 de ore iar la data de 11 decembrie 2007 Tribunalului Bucuresti a dispus arestarea lor pentru 29 de zile.

La data de 19 decembrie 2007, Curtea de Apel Bucuresti a dispus punerea in libertate a celor doi inculpati.

In cauza, s-a dispus instituirea sechestrului asigurator asupra bunurilor mobile si imobile apartinand inculpatului Baiculescu Vasile, pana la concurenta sumei de 60.659 RON, primita cu titlu de mita.

Dosarul a fost inaintat Tribunalului Bucuresti.

Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. Vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici.
JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului.

Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!

JURIDICE utilizează şi recomandă SmartBill

JURIDICE gratuit pentru studenţi

Securitatea electronică este importantă pentru avocaţi [Mesaj de conştientizare susţinut de FORTINET]

JURIDICE recomandă e-Consultanta, consultantul tău personal în finanţare


Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.