« Secţiuni « Noutăţi legislative
Noutăţi legislative
Proiecte legislativeMonitorul Oficial al RomânieiJurnalul Oficial al Uniunii Europene
 

Imitatiile de produse alimentare
28.03.2008 | JURIDICE.ro, SOVA & ASOCIATII

JURIDICE - In Law We Trust Video juridice

In Monitorul Oficial nr. 240/27 martie 2008, a fost publicata Hotararea Guvernului nr. 321/2008 pentru modificarea si completarea unor acte normative din domeniul protectiei consumatorilor.

Au fost aduse modificari Hotararii Guvernului nr. 187/2000 privind imitatiile de produse alimentare care prezinta riscul de a pune in pericol sanatatea sau securitatea consumatorilor.

Astfel, se prevede ca se interzic comercializarea, importul, producerea si exportul produselor ce imita produsele alimentare, fara a fi astfel de produse, si care prezinta riscul de a pune in pericol sanatatea sau securitatea consumatorilor.

De asemenea, in cazul depistarii unor produse periculoase, organul constator, in afara aplicarii sanctiunii specifice, va dispune retragerea de pe piata a produselor respective si va lua masuri in vederea interzicerii producerii, comercializarii, importului si exportului acestora.

Alte acte normative care au suferit modificari si completari sunt: Hotararea Guvernului nr. 947/2000 privind modalitatea de indicare a preturilor produselor oferite consumatorilor spre vanzare, precum si Hotararea Guvernului nr. 348/2004 privind exercitarea comertului cu produse si servicii de piata in unele zone publice.

Pentru STIRI.JURIDICE, SOVA & ASOCIATII

 
Secţiuni: Lege 9, Protecția consumatorilor | Toate secţiunile
Cuvinte cheie:
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

Lex Discipulo Laus Încurajăm utilizarea RNPM - Registrul Naţional de Publicitate Mobiliară Securitatea electronică este importantă pentru avocaţi
Mesaj de conştientizare susţinut de FORTINET
JURIDICE utilizează SmartBill

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


.
PLATINUM Signature      

PLATINUM  ACADEMIC

GOLD                        

VIDEO   STANDARD