Secţiuni » Arii de practică » Litigation » Drept penal
Drept penal
DezbateriCărţiProfesionişti

DIICOT-Buzău. Efectuare de operațiuni financiare în mod fraudulos, fals informatic. Reținere


27 noiembrie 2014 | Elena TOMACINSCHI, Georgiana-Camelia LUCIU, Elena TOMACINSCHI

UNBR Caut avocat
JURIDICE gratuit pentru studenti

Secţiuni: Drept penal

DIICOT-Buzău. Efectuare de operațiuni financiare în mod fraudulos, fals informatic. Reținere. 

Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism–Biroul Teritorial Buzău împreună cu ofiţerii de poliţie judiciară din cadrul Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Buzău au efectuat în data de 26 noiembrie trei percheziţii domiciliare pe raza judeţelor Buzău şi Ialomiţa, în cadrul unei acţiuni vizând destructurarea unui grup infracţional format din cinci persoane, specializat în efectuarea de operaţiuni financiare în mod fraudulos şi fals informatic.

În cauză există suspiciunea rezonabilă că începând cu luna aprilie 2014, numitul G. T. de 38 ani, persoană cu dublă cetăţenie (moldovean şi român), prin intermediul numiţilor M. L. S. de 41 ani, cetăţean român şi E. V. de 39 ani, persoană cu dublă cetăţenie (moldovean şi român), au recrutat 13 cetăţeni români din judeţele Buzău, Ialomiţa şi Ilfov, pe care sub promisiunea obţinerii în mod facil a unor sume de bani, i-au determinat să îşi deschidă conturi bancare la mai multe unităţi de pe teritoriul României.
În aceste conturi bancare erau virate sume de bani cuprinse între 3.000 şi 10.000 de Euro din conturile unor persoane ale căror carduri şi conturi bancare fusese anterior compromise prin activităţi de phising.
Prin activitatea infracţională descrisă mai sus au fost prejudiciate mai multe persoane, atât fizice cât şi juridice din România, Germania şi Cehia, până în prezent prejudiciul fiind estimat la suma de aproximativ 45.000 euro.

Procurorii DIICOT–Buzău au luat măsura reţinerii faţă de 4 persoane.

Suportul de specialitate a fost asigurat de Serviciul Român de Informaţii.

Facem precizarea că pe întreg parcursul procesului penal, suspecții și inculpații beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție.

:: sursa: www.diicot.ro

Georgiana-Camelia LUCIU
Elena TOMACINSCHI

Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro, detalii aici!
JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă SmartBill şi My Justice.
Puteţi prelua gratuit în website-ul dumneavoastră fluxul de noutăţi JURIDICE.ro:
- Flux integral: www.juridice.ro/feed
- Flux secţiuni: www.juridice.ro/*url-sectiune*/feed
Pentru suport tehnic contactaţi-ne: tehnic@juridice.ro

Newsletter JURIDICE.ro


Social Media JURIDICE.roSubscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni          Noutăţi                                                                                                                          Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică