Secţiuni » Arii de practică » Litigation » Drept penal
Drept penal
DezbateriCărţiProfesionişti

Conferința finală a Proiectului „Întărirea capacităţii ARO-urilor şi a organelor judiciare din UE în lupta împotriva criminalităţii economice şi în recuperarea creanţelor”


28 noiembrie 2014 | JURIDICE.ro

UNBR Caut avocat
Servicii JURIDICE.ro

Ministerul Justiției a dat publicității joi, 27 noiembrie 2014, un comunicat cu privire la conferința finală a proiectului „Întărirea capacităţii ARO-urilor (Assets Recovery Offices – birourilor de recuperare a creanţelor) şi a organelor judiciare din UE în lupta împotriva criminalităţii economice şi în recuperarea creanţelor”, eveniment ce a avut loc în data de 27-28 noiembrie, la București.

Conferința a fost deschisă de Simona-Maya Teodoroiu, secretar de stat în Ministerul Justiției, care a subliniat că demersurile MJ de a identifica şi utiliza cele mai bune practici europene în materia recuperării creanţelor vor continua anul viitor, printr-un alt proiect dedicat investigaţiilor financiare. Acesta va fi derulat în parteneriat cu Ministerul Public şi va avea ca grup ţintă structurile investigative din România şi corpul de investigatori financiari, creat în 2013, pentru a sprijini procurorii români în anchetele complexe de criminalitate economico-financiară.

Totodată, în cadrul proiectului a fost elaborat, cu sprijinul specialiștilor din fiecare stat membru partener, un ghid pentru investigațiile financiare în domeniul identificării, sechestrării și recuperării bunurilor provenite din săvârșirea de infracțiuni, ce va fi distribuit specialiștilor din acest domeniu atât din România, cât și din statele membre partenere.

Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Ne bucurăm să aducem gândurile dumneavoastră la cunoştinţa comunităţii juridice şi publicului larg. Apreciem generozitatea dumneavoastră de a împărtăşi idei valoroase. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord, publicarea pe JURIDICE.ro nu semnifică asumarea de către noi a mesajului transmis de autor. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteţi citi aici. Pentru a publica pe JURIDICE.ro vă rugăm să luaţi în considerare Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!
JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice.
Puteţi prelua gratuit în website-ul dumneavoastră fluxul de noutăţi JURIDICE.ro:
- Flux integral: www.juridice.ro/feed
- Flux secţiuni: www.juridice.ro/*url-sectiune*/feed
Pentru suport tehnic contactaţi-ne: tehnic@juridice.ro

Newsletter JURIDICE.ro


Social Media JURIDICE.roSubscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni          Noutăţi     Interviuri     Comunicate profesionişti        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică          Note de studiu     Studii