Secţiuni » Secţiuni speciale
Asigurări pentru avocaţiCariere juridiceCărţi juridiceConferinţe juridiceDezbateri juridiceEvenimente juridiceGrile juridiceLawyers WeekProfesionişti
BarouriInternaţionalJurisprudenţă inedită CITRLegal DaysLifeNotariatReviste juridiceSistemul judiciarUniversitaria
Studenţi la drept. Universitaria
GrileDezbateriCărţiStudenţi
 

ELSA București. Drum în Drept, singurul ghid de carieră juridică din România, a ajuns la cea de-a patra ediție
02.12.2014 | Cezara PREPELIȚĂ

JURIDICE - In Law We Trust

10815642_724348220982559_37444071_nDificultatea alegerii drumului profesional potrivit, dintre atât de multe variante pe care ți le oferă absolvirea Facultății de Drept, face cu adevărat necesar un ghid de carieră, care să ofere informații din culisele profesiilor juridice sau ale celor conexe Dreptului. Dinamica domeniului juridic și nevoile studenților, aflate în continuă schimbare, au făcut ca prima ediție Drum în Drept să aibă nevoie de continuări. De la o ediție la alta, profesiile prezentate în ghid au devenit tot mai variate, iar întrebările adresate juriștilor sunt tot mai iscoditoare.

Pasiunea – cheia principală a succesului

Ediția a patra a ghidului de carieră juridică introduce, pe lângă rubricile deja tradiționale, precum: Juriști pe care îi admirăm, Téte â téte cu profesiile juridice, Oportunități juridice, etc., o rubrică intitulată Drumuri neconvenționale începând cu Dreptul, în care sunt prezentate poveștile de carieră ale unor persoane care, cu toate că au absolvit Facultatea de Drept, nu s-au identificat cu niciuna dintre profesiile juridice clasice și au ales să-și urmeze pasiunile spre cariere neobișnuite pentru cineva care este de formație jurist. Ideea principală, promovată în această ediție, este aceea că adevărata cheie a succesului este pasiunea deoarece doar ea îți poate fi motor, pentru a munci neobosit, pentru a-ți asuma mereu noi provocări, pentru a-ți antrena întreg talentul în activitatea desfășurată, toate acestea, împreună, fiind garanții ale succesului profesional.

La îndeplinirea obiectivului ghidului, acela de a fi o „hartă” care să îi ajute pe tinerii absolvenți de drept să aleagă „calea” cea mai bună prin „tărâmul labirintic” al carierelor juridice, contribuie cu succes și blogul Drum în Drept, care se dorește un sprijin pentru studenți, în intervalul scurs între două ediții Drum în Drept.

Conferința de lansare – întâlnire mult așteptată

Conferința de lansare a ghidului de carieră juridică Drum în Drept este un eveniment important sub mai multe aspecte. Pe de-o parte, reprezintă primul pas spre distribuirea ghidului către publicul său țintă – studenții la Drept, pe de altă parte, este prilejul, așteptat de către echipa Drum în Drept vreme de doi ani, de a se întâlni față în față cu beneficiarii proiectului, cu care s-a păstrat legătura în tot acest timp prin intermediul rețelelor de socializare online.

Așadar, dacă ești student la Drept și Drum în Drept ți-e prieten deja sau dacă n-ai avut încă ocazia de a răsfoi un ghid și ai nevoie de un sprijin în alegerea carierei, te așteptăm pe 4 decembrie 2014, la Teatrul Elisabeta din București, între orele 11:15-16:00, la Conferința de Lansare a ghidului de carieră juridică „Drum în Drept“! Aceasta va fi structurată pe două părți – una dintre ele va fi dedicată în exclusivitate avocaturii – cea mai populară dintre profesiile juridice și va reprezenta cadrul în care vom încerca să aflăm răspunsul la întrebarea: „Cum îmi aleg specializarea în avocatură?”. Cealaltă parte va fi mai generală, vom avea invitați din profesii juridice variate care vor împărtăși studenților o parte dintre surprizele pe care le-au întâlnit în practică. În calitate de speakeri, la prima parte, vor fi invitați reprezentanți ai tuturor caselor de avocatură partenere ale proiectului, iar cea de-a doua parte a conferinței va fi susținută de profesioniști recunoscuți. Cu toate că o numim  conferință, evenimentul de lansare va fi o dezbatere utilă între studenți și practicieni, de la care studenții vor pleca, sperăm, cu o imagine mai clară asupra viitorului lor profesional, iar practicienii vor pleca având satisfacția că, împărtășindu-și experiența au contribuit la destinul profesional al unor tineri ambițioși.

Sperăm că v-am stârnit interesul și vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook, precum și blogul dedicat proiectului.

Cezara PREPELIȚĂ
ELSA BucureștiPLATINUM+
PLATINUM Signature       

PLATINUM  ACADEMIC

GOLD                                

VIDEO STANDARD
Aflaţi mai mult despre , , , ,

Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. Vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici.
JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului.

Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!
Securitatea electronică este importantă pentru avocaţi
 Mesaj de conştientizare susţinut de FORTINET
JURIDICE utilizează şi recomandă SmartBill

Lex Discipulo Laus

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.