Secţiuni » Articole » Revista revistelor juridice
Revista revistelor juridice
JURIDICE

Revista Română de Dreptul Muncii nr. 10/2014
16.11.2014 | Mădălina MIHALCEA

Secţiuni: Revista revistelor juridice
JURIDICE - In Law We Trust

A apărut nr. 10/2014 al Revistei Române de Dreptul Muncii.

Cuprins

NOUTĂȚI
Selecție de noutăți legislative din perioada 1-30 septembrie 2014

DOSAR – Contractul individual de muncă
Particularități ale contractului de muncă temporară
Alexandru ȚICLEA

Consideraţii cu privire la două noi acte normative în domeniul relaţiilor de muncă
Dan ŢOP

Dreptul de refuz al salariatului în contextul transferului de întreprindere
Ioana DUMITRU, Laura ILAŞ

Contract individual de muncă. Încetare de drept. Cazuri. Îndeplinirea cumulativă a condiţiilor de vârstă standard şi a stagiului minim de cotizare pentru pensionare. Decizie de încetare a contractului. Menţiune eronată a temeiului de drept. Consecinţe. Egalitatea de tratament în cadrul relaţiilor de muncă. Discriminarea salariatului pe criteriul vârstei. Consensualitatea şi buna-credinţă a relaţiilor de muncă. Asigurarea dreptului la muncă. Stabilitatea raporturilor de muncă. Prejudiciu moral. Sarcina probei
Ştefan NAUBAUER

Individualizarea sancţiunii disciplinare în situaţia în care există o culpă comună între angajat şi angajator
Loredana Manuela MUSCALU

DREPT COMPARAT
Salariul minim în Germania
Lorena GLÖTZ

DREPT INTERNAȚIONAL AL MUNCII 
HOTĂRÂREA TRIBUNALULUI (Camera de recursuri) 10 iulie 2014 „Recurs – Funcție publică – Funcționari – Răspundere extracontractuală – Prejudiciu personal al persoanelor apropiate ale funcționarului decedat – Prejudiciu suferit de funcționar anterior decesului – Competența Tribunalului și, respectiv, cea a Tribunalului Funcției Publice – Regula concordanței între cererea de despăgubiri și reclamația îndreptată împotriva deciziei de respingere a acestei cereri”
Raport pentru perioada 1 iunie 2009 – 31 decembrie 2013 referitor la Convenţia (nr. 13) relativă la întrebuinţarea ceruzei în pictură, 1921 (Ratificată de România prin Decretul Consiliului de Stat nr. 1297/1925)
Raport pentru perioada 1 iunie 2009 – 31 decembrie 2013 referitor la Convenţia (nr. 127) privind greutatea maximă a încărcăturilor care pot fi transportate de un singur lucrător, 1967 (Ratificată de România prin Decretul Consiliului de Stat nr. 83/1975)
Convenţia 144/1976 privind consultările tripartite referitoare la normele internaţionale de muncă
Laura GEORGESCU

SINTEZE DE JURISPRUDENȚĂ
Termenul de recurs în litigiile de muncă
(C. Apel Bucureşti, secţia a VII-a civilă şi pentru cauze privind conflictele de muncă şi asigurări sociale, decizia civilă nr. 2549/R din 10 aprilie 2014)

Efectele hotărârii penale de condamnare în raporturile de muncă. Condiţii
(C. Apel Bucureşti, secţia a VII-a pentru conflicte de muncă şi asigurări sociale, decizia civilă nr. 4111/R din 26 iunie 2014)

Condiţiile formale ale deciziei de debit
(C. Apel Bucureşti, secţia a VII-a civilă şi pentru cauze privind conflicte de muncă şi asigurări sociale, decizia civilă nr. 2544/R din 10 aprilie 2014)

Concediere colectivă. Respectarea principiilor disponibilității și contradictorialității
(Curtea de Apel Bucureşti, secţia a VII-a civilă şi pentru cauze privind conflicte de muncă şi asigurări sociale, decizia nr. 4438 din 27 septembrie 2013)

Suspendarea contractului individual de muncă pe durata efectuării cercetării disciplinare
(Curtea de Apel Bucureşti, secţia a VII-a civilă şi pentru cauze privind conflicte de muncă şi asigurări sociale, decizia nr. 4690 din 10 octombrie 2013)

Concediere din motive care nu țin de persoana salariatului. Cauza reală și serioasă a desființării postului salariatului concediat. Despăgubiri pentru daune morale
(Curtea de Apel Bucureşti, secţia a VII-a civilă şi pentru cauze privind conf)licte de muncă şi asigurări sociale, decizia nr. 4583 din 4 octombrie 2013)
Petrică ARBĂNAŞ

Mădălina MIHALCEA

Cuvinte cheie: , , , , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

JURIDICE CORPORATE
JURIDICE MEMBERSHIP
Juristi
JURIDICE pentru studenti

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti