Secţiuni » Arii de practică » Protective » Dreptul Uniunii Europene
Dreptul Uniunii Europene
DezbateriCărţiProfesionişti

Modificarea Orientării privind măsuri suplimentare temporare legate de operațiunile de refinanțare din Eurosistem


05.12.2014 | Elena ALBU
Secţiuni: Dreptul Uniunii Europene, Jurnalul Oficial al Uniunii Europene, Lege 9
JURIDICE - In Law We Trust

În Jurnalul Oficial al Uniunii Europene, seria L 348, a fost publicată Orientarea Băncii Centrale Europene de modificare a Orientării BCE/2014/31 privind măsuri suplimentare temporare legate de operațiunile de refinanțare din Eurosistem și eligibilitatea colateralului și de modificare a Orientării BCE/2007/9.

Obiectul orientării: Potrivit Orientării BCE/2014/31, cerințele minime din Eurosistem pentru pragurile de calitate a creditului, astfel cum sunt prevăzute de normele privind Mecanismul din Eurosistem de evaluare a creditelor pentru active tranzacționabile nu se aplică instrumentelor de natura datoriei tranzacționabile emise sau garantate pe deplin de administrațiile centrale ale statelor membre din zona euro, cu condiția să respecte un program al Uniunii Europene sau al Fondului Monetar Internațional. Consiliul guvernatorilor Băncii Centrale Europene (BCE) apreciază că Republica Elenă respectă un program al Uniunii Europene sau al Fondului Monetar Internațional. Instrumentele de natura datoriei tranzacționabile emise sau garantate pe deplin de Republica Elenă care îndeplinesc toate celelalte criterii de eligibilitate constituie prin urmare colateral eligibil pentru operațiunile de creditare din Eurosistem. Consiliul guvernatorilor Băncii Centrale Europene a decis revizuirea programului de aplicare a unor marje de ajustare a valorii aplicabil instrumentelor de natura datoriei tranzacționabile emise sau garantate pe deplin de Republica Elenă. Acest program este prevăzut de Orientarea BCE/2014/31. Așadar, aceasta este modificată în mod corespunzător.

Prezenta orientare produce efecte de la data notificării sale către băncile centrale naționale ale statelor membre a căror monedă este euro.

Elena ALBU 

Cuvinte cheie: , , , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

Autori JURIDICE.ro
Juristi
JURIDICE pentru studenti
JURIDICE NEXT

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

↑  Înapoi în partea de sus a paginii  ↑
Secţiuni          Noutăţi     Interviuri     Comunicate profesionişti        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică          Note de studiu     Studii
 
© 2003-2023 J JURIDICE.ro