Secţiuni » Arii de practică » Protective » Dreptul Uniunii Europene
Dreptul Uniunii Europene
DezbateriCărţiProfesionişti

Modificarea Orientării privind măsuri suplimentare temporare legate de operațiunile de refinanțare din Eurosistem


5 decembrie 2014 | Elena ALBU

UNBR Caut avocat
JURIDICE gratuit pentru studenti

Secţiuni: Dreptul Uniunii Europene, Jurnalul Oficial al Uniunii Europene, Noutăți legislative

În Jurnalul Oficial al Uniunii Europene, seria L 348, a fost publicată Orientarea Băncii Centrale Europene de modificare a Orientării BCE/2014/31 privind măsuri suplimentare temporare legate de operațiunile de refinanțare din Eurosistem și eligibilitatea colateralului și de modificare a Orientării BCE/2007/9.

Obiectul orientării: Potrivit Orientării BCE/2014/31, cerințele minime din Eurosistem pentru pragurile de calitate a creditului, astfel cum sunt prevăzute de normele privind Mecanismul din Eurosistem de evaluare a creditelor pentru active tranzacționabile nu se aplică instrumentelor de natura datoriei tranzacționabile emise sau garantate pe deplin de administrațiile centrale ale statelor membre din zona euro, cu condiția să respecte un program al Uniunii Europene sau al Fondului Monetar Internațional. Consiliul guvernatorilor Băncii Centrale Europene (BCE) apreciază că Republica Elenă respectă un program al Uniunii Europene sau al Fondului Monetar Internațional. Instrumentele de natura datoriei tranzacționabile emise sau garantate pe deplin de Republica Elenă care îndeplinesc toate celelalte criterii de eligibilitate constituie prin urmare colateral eligibil pentru operațiunile de creditare din Eurosistem. Consiliul guvernatorilor Băncii Centrale Europene a decis revizuirea programului de aplicare a unor marje de ajustare a valorii aplicabil instrumentelor de natura datoriei tranzacționabile emise sau garantate pe deplin de Republica Elenă. Acest program este prevăzut de Orientarea BCE/2014/31. Așadar, aceasta este modificată în mod corespunzător.

Prezenta orientare produce efecte de la data notificării sale către băncile centrale naționale ale statelor membre a căror monedă este euro.

Elena ALBU 

Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro, detalii aici!
JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă SmartBill şi My Justice.
Puteţi prelua gratuit în website-ul dumneavoastră fluxul de noutăţi JURIDICE.ro:
- Flux integral: www.juridice.ro/feed
- Flux secţiuni: www.juridice.ro/*url-sectiune*/feed
Pentru suport tehnic contactaţi-ne: tehnic@juridice.ro

Newsletter JURIDICE.ro


Social Media JURIDICE.roSubscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni          Noutăţi                                                                                                                          Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică
 

© 2003-2023  J  JURIDICE.ro
Despre noi  Secţiuni  Servicii  Contact
Privacy  Politica  Utilizare  Publicare  Parteneri